Para her zaman çözüm değil! | Bu insanların Ferrari almasına izin verilmiyor...

Ferrari Otomobil
Para her zaman çözüm değil! | Bu insanların Ferrari almasına izin verilmiyor...
Dubai çöllerinde bir 488. Fotoğraf: Shutterstock

Dünyaca ünlü isimler ile İtalyan spor otomobil devi Ferrari'nin arası her zaman iyi değil. Belirli bir gelir seviyesinde olan insanların alabileceği Ferrari için bazen para da yetmiyor.

Hayatta bazı zevklere sahip olabilmeniz için sadece paranız olması da yetmiyor. “Nasıl?” demeyin. Örneğin bugün kafanıza göre gidip bir Ferrari alamayabilir veya canınızın çektiği fiyattan bu spor otomobili satamayabilirsiniz. Aslında satarsınız ancak ömür boyu Ferrari’nin kara listesine girebilirsiniz.

Ferrari bugün İtalya’nın en güçlü markalarından biri. Kendine has kırmızı rengi ve tarzı ile tam bir stil ikonu. Şimdiye kadar bu otomobili kimler kullanmadı ki… David Beckham, Arnold Schwarzenegger, Nicholas Cage, LeBron James, liste say say bitmiyor.

Pandemide biriken talep patlamasının etkisiyle olsa gerek Ferrari 2021’de kendi satış rekorunu kırarak 883 milyon euroluk kâr açıkladı. Ferrari’nin otomobil satarken bazı kuralları var. Örneğin araçlarını modifiye eden müşterilerle bir daha çalışmak istemiyor.

Para her zaman çözüm değil! | Bu insanların Ferrari almasına izin verilmiyor... - Resim : 1

BBC’nin dünyaca ünlü Top Gear otomobil programının sunucusu Chris Harris, 2011 yılında Jalopnik isimli dergi için yazdığı bir makalede Ferrari’nin gazeteciler için ayarladığı test sürüşlerinde otomobillerin özelliklerini piyasaya sürdüğü modellere göre daha fazla geliştirdiğini iddia ediyordu. Harris’in yazısının ardından marka onu artık test sürüşlerine çağırmadı. Firmanın kendisine istese dahi bir otomobil de satmayacağı belirtiliyor.

Firmanın kara listeye aldığı belirtilen başka bir ünlü kişi ise 50 Cent mahlası ile tanınan ABD'li hip-hop sanatçısı Curtis James Jackson. 50 Cent Ferrari’si için iyi bir servis hizmeti alamadığını ifade etmişti. 488 sahibi olan Jackson 18 Nisan 2020 tarihinde yaptığı bir Instagram paylaşımında otomobilinin bir çekicinin arkasındaki görüntüsünü takipçileriyle paylaşarak, “Artık bu Ferrari 488’i istemiyorum, sanırım bir Smart alacağım” ifadelerini kullanmıştı.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

50 Cent (@50cent)'in paylaştığı bir gönderi

DJ Deadmau5 lakabıyla tanınan sanatçı Joel Zimmerman otomobilini gökkuşağı ve kedi desenleri ile boyayınca Ferrari yöneticileri bu durumdan hiç memnun kalmadı. Sanatçı otomobilinin plakasına Purrari yazdırarak Maranello da farklı bir deprem daha olmasına neden oldu.

Para her zaman çözüm değil! | Bu insanların Ferrari almasına izin verilmiyor... - Resim : 2
Olay olan kedi ve gökkuşağı tasarımlı Ferrari. Ekran görüntüsü: Shmee150

Birkaç yıl önce Justin Bieber Ferrari’sini bir gece kaybetmişti. Otomobilini nereye park ettiğini hatırlamayan genç sanatçı iki hafta boyunca aracını aramıştı. Aracına bazı modifiye işlemleri de yapan Bieber’ın bu tavrının marka tarafından tasvip edilmediği ve kara listeye alındığı iddia ediliyor.

Next, 60 seconds gibi akılda kalan filmlerin aktörü Nicholas Cage’in garajında Ferrari’nin en özel modellerinden biri olan Ferrari Enzo bulunuyordu. Cage daha sonra borçları yüzünden otomobilini ederinin daha azı bir fiyata satmak zorunda kaldı. Ferrari, Cage’in piyasayı düşürdüğünü düşünerek ona yeni bir model daha satmak istemedi.

DÜNYANIN EN PAHALI OTOMİBİLİ BİR FERRARI

Dünyanın en pahalı otomobili de bir Ferrari. Ferrari 250 GTO 1963 yılında 70 milyon dolara satıldı. Bu tutar motorlu taşıtlar tarihinde bir otomobil için ödenen en yüksek meblağ oldu. Otomobilin sahibi teknoloji yatırımcısı ABD’li David MacNeil. Otomobil ikonik tasarımı sebebiyle zamanında Ferrari çalışanları tarafından ‘canavar’ lakabıyla tanınıyordu.

Para her zaman çözüm değil! | Bu insanların Ferrari almasına izin verilmiyor... - Resim : 3
Ferrari 250 GTO'dan sadece 39 tane üretildi. Fotoğraf: Shutterstock

Ferrari 250 GTO’yu çıkardığı zamanlarda şirketin büyük tasarımcılarını ve mühendisleri farklı firmalarını başka firmalara kaptırmıştı. 250 GTO 24 Şubat 1962 tarihinde basının önüne çıkarıldığında Ferrari’nin baş mühendisi Mauro Forghieri 26 yaşındaydı.

Otomobil satışa sunulduğunda ise satın almak isteyen kişinin nakit olarak ödeme yapması ve Enzo Ferrari tarafından onaylanması gerekiyordu. Enzo Ferrari yaşadığı sürece onaylamadığı kimse bu otomobile sahip olamayacaktı ve olamadı da. 250 GTO’dan bugüne kadar sadece 39 tane üretildi.

TÜRK İŞ İNSANININ ELİNDEN ALINMIŞTI

2004 yılında Belçika yaşayan Türk iş insanı Uğur C. 145 bin Euro'ya (250 milyar TL) satın aldığı Ferrari'sine "Çok benzin yakıyor" diyerek LPG (otogaz) taktırmak istedi. LPG tesisatını bir türlü takamayan Türk oto tamircileri, İtalyan devinin Brüksel temsilcisinden yardım isteyince İtalyan marka devreye girdi. Ferrari yetkilileri hemen Uğur C.'ye ulaştı. Otomobilin bedeli Uğur C.'ye ödendi, araç Ferrari'ye geri verildi.

Kaynaklar: Busines Insider, Road and Track, Sabah 

Kaynak: Web Özel