Fernando Santos: "Beşiktaş'ın şu andaki kadrosu bu büyüklüğün seviyesinde değil"

Haberglobal.com.tr
Beşiktaş Fernando Santos Adana Demirspor Süper Lig
Fernando Santos: "Beşiktaş'ın şu andaki kadrosu bu büyüklüğün seviyesinde değil"
FOTOĞRAF: AA

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, Adana Demirspor'la golsüz berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Beşiktaş büyük bir camia ama bu takım camia seviyesinde bir takım değil. Bunu herkes biliyor zaten" değerlendirmesini yaptı.

Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş kendi sahasında karşı karşıya geldiği Adana Demirspor'la 0-0 berabere kaldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos müsabakanın ardından açıklamalarda bulundu.

Santos, çok sayıda fırsat bulduklarını fakat değerlendiremediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Aslında burada biraz futbolun doğası. 3-0 ve 4-0 kazandığımız maçlarda son 2 maça göre daha az fırsat yakaladık. Son 2 maçta daha fazla fırsat yakaladık. Geçen maç defansif olarak kötüydük. Bu maçta fırsatları değerlendiremedik. Futbolda bu var. Geçen haftaya göre çok ilerleme kaydettik. Geçen maça göre çok daha iyi oynadık.

"15-16 OYUNCUYLA SÜRECİ YÖNETMEK KOLAY DEĞİL"

Bazı oyuncuların yorgunluğunu da görüyorum. Svensson çıkmak zorunda kaldı. Semih, çok uzun süredir oynuyor. 15 günde 5 maç oynadılar neredeyse. Bu yorgunluk yaratabiliyor. 15-16 oyuncuyla bu süreci yönetmek kolay değil. Kendimizi toparlayıp pazar günkü maçımıza hazırlanacağız.

Bugün çok fazla fırsat bulduk. Ofansif anlamda çok fazla şans yarattık. Ofansif anlamda fırsat yakalayabiliyoruz bugün top girmedi bir şekilde. Rakip kaleci de iyiydi. Ofansif anlamda şans yaratan bir takımız. Öte yandan tabii ki eksiklerimiz var. Chamberlain, Amir ve Salih sakat, onları kullanamıyoruz. Gelecek hafta cezalı olan oyuncular da olacak. Elimizdeki oyunculara odaklanmak zorundayız.

"TABİİ Kİ KADROMUZ YETERSİZ"

Şu andaki durumumuzda oyuncu eksiğimiz var. 4 oyuncu Afrika Kupası'nda, sakatlar var. Tabii ki kadromuz yetersiz. Bu herkesin görüldüğü bir şey. Ama ben eski hoca veya başkanla ilgili konuşmam. Ben bugüne bakarım. Şimdi bizim yapmamız gereken, Beşiktaş büyük bir camia.

"BEŞİKTAŞ'IN HAK ETTİĞİ ŞEYLERİ YAPMALIYIZ"

Beşiktaş'ın hak ettiği şeyleri yapmalıyız. Beşiktaş kupa kazanmak, şampiyonluk kazanmak zorunda. Beşiktaş bu yarışın zirvesinde olmak zorunda. Şu anda sabra ihtiyacımız var. Hep birlikte bu büyük takımı hak ettiğimiz yere getirmek zorundayız.
Yeni oyuncular da gelecek ve dönenler de olacak. O zaman bahsettiğim eksiklikleri yukarıya çıkaracağız"

Ben karakterim gereği asla bahane üretmeyi sevmem ama ortada bir gerçek var. Beşiktaş büyük bir camia ama bu takım camia seviyesinde bir takım değil. Bunu herkes biliyor zaten. Beşiktaş'ın şu andaki kadro seviyesi, bu büyüklüğün seviyesinde değil."