Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye Afrika Kupası'ndan sevindirici haber

Afrika Uluslar Kupası Kamerun Fenerbahçe Beşiktaş Gana Süper Lig Samsunspor Ankaragücü
Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye Afrika Kupası'ndan sevindirici haber
FOTOĞRAF: Reuters

Afrika Uluslar Kupası C Grubu'nda Kamerun'un Gambiya'yı 3-2 yenerek turnuvada son 16 turuna kalmasıyla birlikte Gambiya ve Gana'nın kupa macerası sona erdi. Gambiya ve Gana Milli Takımlarının kadrosunda mücadele eden Süper Lig'den 5 isim de takımlarına geri dönecek.

Fildişi Sahili'nin ev sahipliğinde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası C Grubu 3. maçında Gambiya ile Kamerun karşı karşıya geldi.

Gol düellosuna sahne olan maçta Kamerun 2-1 geriye düşmesine rağmen Gambiya'yı 3-2 yenerek son 16 turuna kalmayı başardı.

Kamerun'a galibiyeti getiren golleri 56'da Toko Ekambi, 87'de James Gomez (K.k) ve 90'da Christopher Wooh kaydetti. Gambiya'nın gollerini ise 72'de Ablie Jallow ve 85'te Ebrima Colley attı.

Bu sonuçla kadrosunda Beşiktaş'tan Omar Colley ve Ankaragücü'nden Ali Sowe'u bulunduran Gambiya turnuvaya veda etti. Kamerun ise son 16 turuna yükselmeyi başardı.

En iyi grup üçüncüleri arasında yer alarak gruptan çıkabilme iddiasını sürdüren Gana'nın ümitleri de Kamerun'un galibiyetiyle suya düştü.

Kamerun'un Gambiya'yı yenmesiyle Gana da turnuvaya resmen veda etti. Gana Milli Takımı'nın da kadrosunda Beşiktaş'tan Daniel Amartey, Fenerbahçe'den Alexander Djiku ve Samsunspor'dan Kingsley Schindler bulunuyordu.

Ülkeleri turnuvaya veda eden Ali Sowe, Omar Colley, Alexander Djiku, Kingsley Schindler, Daniel Amartey'nin Türkiye'ye dönerek takımlarına katılması bekleniyor.