Fenerbahçe'ye Elif Elmas piyangosu, transferi başkan açıkladı

Fenerbahçe Transfer Napoli İtalya Serie A
Fenerbahçe'ye Elif Elmas piyangosu, transferi başkan açıkladı
FOTOĞRAF: DepoPhotos

İtalya Serie A ekibi Napoli'nin başkanı Aurelio De Laurentiis, Elif Elmas'ın RB Leipzig'e transfer olduğunu açıkladı. Fenerbahçe'nin de bu transferden ciddi bir gelir elde etmesi bekleniyor.

Fenerbahçe'nin 2017'de 180 bin euro karşılığında Makedonya ekibi Rabotnicki'den kadrosuna kattığı daha sonrasında ise 2019'da 16.2 milyon euro bonservis bedeliyle Napoli'ye gönderdiği Elif Elmas'tan elde ettiği geliri daha da arttırabilir.

İtalya Serie A ekibi Napoli'de kariyerini sürdüren Makedon futbolcu, Almanya Bundesliga takımlarından RB Leipzig'e transfer olmak üzere.

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, yaptığı açıklamada, "Elif Elmas'ı sattık, anlaşma tamam. O her zaman oynamak ve sürekli forma şansı bulmak istiyor bu yüzden takımdan ayrılmasına izin verdik" ifadelerini kullanarak transferi duyurdu.

RB Leipzig'in bu transfer için Napoli'ye 25 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği iddia edildi.

Bu transferden Fenerbahçe'nin de ciddi bir gelir elde etmesi bekleniyor. Sarı-lacivertlilerin, Elif Elmas'ı Napoli'ye gönderirken sözleşmesine koydurduğu bir sonraki satış maddesinden dolayı ciddi bir gelir elde etmesi bekleniyor.

Fenerbahçe'nin Elif Elmas'ın RB Leipzig'e transferinden 1.5 milyon euro kazanması bekleniyor.

"BASIN TOPLANTISINDA 'AYRILIYOR' DEMEK İSTEDİM"

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis ayrıca yeni sezon öncesinde takımın başına getirdiği ve daha sonrasında görevinden ayrılan Rudi Garcia hakkında ise, "Rudi Garcia'nın doğru kişi olmadığını daha ilk gün fark ettim. O gün basın toplantısında, 'Merhaba, size yeni teknik direktörümüz Rudi Garcia'yı tanıtıyorum.

Şimdi de ayrılıyor' demek isterdim. Tek yapması gereken, Spalletti'nin futbolunu oynamaya devam etmekti. Bunun yerine teknik ekipte yer alan çok iyi bir antrenörü kovdu ve bana 'Bu adam oyuncularımızı fazla çalıştıracak' diye söylediği birini işe almam konusunda ısrar etti" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV