Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Max Kruse'den emeklilik kararı

Fenerbahçe Almanya Bundesliga Almanya
Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Max Kruse'den emeklilik kararı
FOTOĞRAF: DepoPhotos

2019-2020 sezonunda ülkemizde Fenerbahçe forması da giyen Alman milli futbolcu Max Kruse 35 yaşında profesyonel futboldan emekliye ayrıldığını açıkladı.

Bir dönem ülkemizde Süper Lig'de Fenerbahçe forması da giyen Alman milli futbolcu Max Kruse, kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak futbolu bıraktığını açıkladı.

35 yaşında emeklilik kararı alan Max Kruse son olarak Almanya 2. Ligi ekiplerinden Paderborn ile sözleşme imzalamış daha sonrasında 24 Kasım'da kulübüyle yollarını ayırmıştı. O tarihten bu yana herhangi bir kulüple anlaşma sağlayamayan Kruse, kramponlarını astı.

Kruse, sosyal medya hesabından formasını giydiği takımların fotoğrafını paylaştığı gönderinin altına 'Teşekkür ederim profesyonel futbol' notunu düştü.

2019'DA FENERBAHÇE'YE İMZA ATTI

Max Kruse 2019 yaz transfer döneminde Werder Bremen ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından Fenerbahçe'ye imza atmıştı. Alman futbolcu, pandemi nedeniyle liglere ara verildiği dönemde ülkesine dönmüş ve sözleşme konusunda Fenerbahçe ile bazı anlaşmazlıklar yaşamıştı.

2019-2020 sezonunda Max Kruse, Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda 23 karşılaşmaya çıkmış ve 7 gol - 8 asistlik bir performans ortaya koymuştu. Fenerbahçe'de ayrılan Max Kruse, Almanya Bundesliga ekiplerinden Union Berlin'e imza atmıştı. 

Max Kruse kariyeri boyunca Werder Bremen, St. Pauli, Freiburg, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg, Union Berlin, Paderborn gibi takımların formasını giydi.

Almanya Milli Takımı'yla da 14 kez sahaya çıkan Max Kruse ülkesi adına 4 gol - 7 asistlik performans sergiledi.

Kruse, 2015-2016 sezonunda Wolfsburg forması giydiği dönemde Almanya Süper Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşadı.

Kaynak: Haber Global TV