Fenerbahçeli milli yelkenci dünya şampiyonu oldu

Fenerbahçe Spor haberleri
Fenerbahçeli milli yelkenci dünya şampiyonu oldu
FOTOĞRAF: Fenerbahçe Resmi İnternet Sitesi

Fenerbahçe'nin milli sporcusu Derin Atakan, Gençler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanma başarısı gösterdi.

Milli yelkenci Derin Atakan, Brezilya'da gerçekleştirilen World Sailing Gençler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Türkiye Yelken Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletine bağlı Buzios kentinde düzenlenen şampiyonada, ay-yıldızlı sporcu Derin Atakan (Fenerbahçe Doğuş Yelken) formula kite kızlar klasmanında gençler dünya şampiyonu oldu.

FENERBAHÇE'DEN MİLLİ SPORCUSUNA TEBRİK

Fenerbahçe Kulübü de resmi internet sitesinden yaptığı paylaşımda altın madalya kazanan sporcusunu tebrik etti.

Sarı-lacivertlilerin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fenerbahçe Doğuş Yelken olimpik takım sporcusu Derin Atakan, Formula Kite kızlar klasmanında Gençler Dünya Şampiyonu oldu.

Yetiştirdiği sporcular ve yaptığı yatırımlarla Türk yelken tarihinin önemli başarılarına imza atan, gelecek kuşaklar için adeta bir ekol haline gelen Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz, tarihi başarılarına bir yenisini daha ekledi.

8-16 Aralık tarihleri arasında Brezilya/Buzios’da gerçekleştirilen 2023 World Sailing Gençler Dünya Şampiyonası’na 11 ülkeden çok sayıda sporcu ve antrenör katılırken, Derin Atakan burada gösterdiği başarılı performansla Formula Kite Kızlar Klasmanında Gençler Dünya Şampiyonu oldu.

Sporcumuzu ve antrenörünü kutlar, başarılarının devamını dileriz."

BAKAN OSMAN AŞKIN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Brezilya’da düzenlenen 2023 World Sailing Gençler Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Derin Atakan’ı yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Brezilya’da düzenlenen 2023 World Sailing Gençler Dünya Şampiyonası’nda Formula Kite kızlar klasmanında altın madalya kazanarak Gençler Dünya Şampiyonu olan Derin Atakan’ı kutluyorum. Elde edilen şampiyonlukta emeği olan başta milli sporcumuzun kulübü Fenerbahçe Doğuş Yelken olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. 2023 World Sailing Gençler Dünya Şampiyonu olarak bizleri gururlandıran Derin Atakan’ın başarılarının devamını diliyorum.”

Spor haberleri

Kaynak: AA