Fenerbahçe'de veda vakti mi? Sercan Hamzaoğlu Ferdi Kadıoğlu gerçeklerini açıkladı

Fenerbahçe Ferdi Kadıoğlu Sercan Hamzaoğlu transfer haberleri Spor haberleri futbol

Süper Lig'deki ilk maçında sahasında Adana Demirspor'u 1-0'lık skorla geçen Fenerbahçe'de maç sonu "Ferdi Kadıoğlu veda mı ediyor" soruları soruldu. Ferdi ile ilgili kulübe ulaşan Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu, "Bugün itibarıyla oyuncuyu satmamış Fenerbahçe" dedi.

Trendyol Süper Lig'deki açılış maçında Kadıköy Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Kompleksi'nde Adana Demirspor'u ağırlayan Fenerbahçe rakibini golcüsü Edin Dzeko'nun attığı golle 1-0 mağlup ederken maç sonu verilen bazı görüntüler tartışma konusu oldu. Özellikle son dönemde sol bekte gösterdiği performansla Fenerbahçeli taraftarların gözdesi haline gelen Ferdi Kadıoğlu'nun takım arkadaşlarıyla birlikte verdiği görüntüler ve tribünleri selamlaması, taraftarın "Gitme Sana Muhtacım" bestesini söylemesi sosyal medyada "Ferdi Kadıoğlu ayrılıyor mu?" sorularının sorulmasına neden oldu.

Ferdi Kadıoğlu ile gerçekleri dün akşam maç sonu Haber Global ekranlarında yayınlanan Futbol Global programında Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu açıkladı. Kulübe ulaştığını ve Ferdi ile durumu sorduğunu belirten Hamzaoğlu, "Kulüp tarafına sordum 'Biz herhangi bir satış yapmadık, neye veda etmiş, nerede veda etmiş' diyorlar. Kendilerinin haberi yok. Bugün itibariyle oyuncuyu satmamış Fenerbahçe. Yani görüşmeler var ama bugün öyle veda edilmiş, satış vs. yok" dedi.

"30 VE ÜSTÜNÜ GEÇEN TEKLİF BRIGHTON'DAN"

Diğer yandan Hamzaoğlu, Ferdi ile ilgili teklifin Temmuz'da geldiğini belirterek, "26 Temmuz'da bu teklif geldi Fenerbahçe'ye. Ondan sonra da menajeriyle de başkan o gün, hem Yönetim Kurulu hem Futbol A.Ş.'nin toplantısının olduğu gün Ferdi'nin Hollandalı menajeri geldi, başkan toplantı bittikten sonra menajeriyle görüştü. İlk oradan 30 ve üstü barajı geçilen teklif Brighton'dan geldi ve Fenerbahçe ile masaya oturuldu o gün. Başkana teklif iletildi, başkan da dedi ki önümüzdeki günlerde bu konuyu konuşacağız. Oyuncunun düşüncesi ne; orada menajeri 'Ferdi Premier Lig'e tabii ki gitmek istiyor' dedi. Başkan 'Sen bana şunu söyle, net olarak ayrılmak istiyor mu Fenerbahçe'den? Çünkü biz hala oyuncumuzu bu rakamlara satmak istemiyoruz. Ferdi istemediği sürece 35 bandına da biz evet demiyoruz' diyor. Ondan sonra Arsenal ve Manchester United temsilcileri Fenerbahçe ile temas kurdular. Ama onların teklifi 30 ve üstünü geçmedi. Onlar da Fenerbahçe'ye nabız yokluyorlar. Düşüncesi yıllık ne, maaşı ne, ne ister gibi Fenerbahçe ile bir kontak kurdular ama bu rakam 30'un altında kaldığı için 30'un üstüne çıkan takım Brighton. Ve başkan dedi ki ben sonra bakacağım. Ferdi Kadıoğlu ile o esnada menajeri oyuncusuna devamlı kontak kurarak 'Premier Lig'den teklif geldi. Sterlin maaş alacaksın. Fenerbahçe'de 1,2 milyon euro alıyorsun. Burada 5-6 milyon sterlin para alacaksın' gibi gibi devamlı ikna etme yönünde oyuncusunun ve ailesinin kapısını çalıyor. Ferdi'nin babası Feyzullah Kadıoğlu da 'Biz Fenerbahçe'den buraya bir şey gelmediği sürece, Fenerbahçe de biz anlaştık siz de görüşün demediği sürece bizim şu an bir şey dememiz doğru olmaz. Oranın sözleşmeli oyuncusu. Ne olur bu konuda bizim de oyuncunun da kafasını karıştırma' diyor" şeklinde konuştu.

KULÜPTEN GECE YARISI AÇIKLAMA

Fenerbahçe'den de maç sonu görüntüleri üzerine yapılan yorumlar üzerine bir açıklama geldi. Fenerbahçe Futbol A Takımı Medya Sorumlusu Alper Yemeniciler sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Ferdi Kadıoğlu'nun veda ettiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Yemeniciler, "Oyuncumuz Ferdi Kadıoğlu ile ilgili “veda etti” şeklindeki yorumlar doğru değildir. Taraftarlarımızın sevgisine onları selamlayarak karşılık vermiştir. Normal bir maç sonu el sallamasından ibaret durum" açıklamasında bulundu.