Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: "Daha farklı sonucu hak ediyorduk"

Süper Lig Fenerbahçe Jose Mourinho
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: "Daha farklı sonucu hak ediyorduk"
FOTOĞRAF: AA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Çok hak ettiğimiz galibiyeti bugün elde etmeyi başardık ki sonuca baktığımız zaman daha da fazlasını hak ediyorduk" değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig'in ilk haftasında Adana Demirspor'u konuk eden Fenerbahçe, rakibini tek golle geçerek sezona 3 puanla başladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Portekizli çalıştırıcı şu ifadeleri kullandı:

“Bugün olmayan tek şey gollerdi. Çünkü ilk 60-65 dakikada sergilediğimiz oyuna baktığınız zaman sonuç tamamen farklı olmalıydı. Çok fazla pozisyon kaçırdık. Benim yarım pozisyon diye adlandırdığım pozisyonları da kaçırdık. Bu ne anlama geliyor? Final bölgesinde, üçüncü bölgede son pas ve kararlarda doğru şeyleri teknik anlamda yapamama ama maç boyunca dominant olan taraftık. Daha farklı sonucu hak ediyorduk.

"DAHA DA FAZLASINI HAK EDİYORDUK"

Belirli bir dakikadan sonra takım fiziksel olarak düştü. Çünkü Maximin 90 dakika oynayacak durumda değil. Aynı şekilde İrfan da… Orta sahada da sürekli İsmail ve Szymanski ile oynuyoruz. Dolayısıyla takım son bölümde birazcık fiziksel anlamda düşüş yaşadı. Bu istemediğimiz bir şeydi ama çok çok hak ettiğimiz galibiyeti bugün elde etmeyi başardık ki sonuca baktığımız zaman daha da fazlasını hak ediyorduk.

"AYNI ZAMANDA TÜRK FUTBOLU İÇİN ÇALIŞIYORUM"

Bir pozisyonda elinizde iki oyuncu olduğu zaman bu değişiklikleri yapmak daha kolay oluyor. Mesela Dzeko’nun yerine Nesyri girebiliyor. Bu sizin için kolay oluyor ama bazı durumlarda da pozisyon anlamında adaptasyon yapmanız gerekiyor. Mesela Szymanski orta saha olarak oynadı. Normalde kendisi daha ofansif bir oyuncu. Sonra Bartu oyuna girdi. Türk futbolu için iyi bir şey olduğunu düşünüyorum.

Çünkü kendisi iyi bir genç oyuncu. Onlara süre vermekten korkmuyoruz ki kendisi daha fazla süre alacak. Aynı zamanda elimizde Yusuf ve Oğuz var. Kısa da olsa üst üste süreler aldı. Türk futbolu için iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben evet, Fenerbahçe için çalışıyorum ama en direkt olarak aynı zamanda Türk futbolu için çalışıyorum.”