Fenerbahçe'de tarihi başlangıcın altın ayağı: Valencia!

Fenerbahçe
Fenerbahçe'de tarihi başlangıcın altın ayağı: Valencia!

Süper Lig’in yeni lideri Fenerbahçe, sezona müthiş bir hücum gücüyle başladı. 61 yıl sonra bir ilke imza atan sarı-lacivertlilerde Enner Valencia ise adeta alev aldı. Ekvadorlu golcü kariyerinin en iyi sezon açılışını yaptı.

Süper Lig'in ilk üç haftasında rakip fileleri 13 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kendi lig tarihinin en golcü başlangıcını egale etti. 1961-1962 sezonunda da ilk üç haftada 13 gol atan Fenerbahçe, bu başarısını 61 yıl sonra tekrarladı. Sarı-lacivertliler, söz konusu dönemde Kasımpaşa’yı 4-3, PTT’yi 4-0, Göztepe’yi ise 5-1 yenmişti.

Bu sezona da Ümraniyespor’la 3-3 berabere kalarak başlayan Fenerbahçe, Kasımpaşa (6-0) ve Adana Demirspor (4-2) kalelerine de gol oldu yağdı. Maç başına 4.3 gol ortalamasıyla sezona giriş yapan sarı-lacivertliler, 103 gollü rekor sezon olan 1988-1989 sezonuna bile bu kadar iyi bir hücum performansıyla başlamamıştı.

VALENCIA KÜLLERİNDEN DOĞDU

Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcusu Enner Valencia, sarı-lacivertlilerin hücum performansına büyük katkı sağlarken, kariyerinin de en iyi sezon başlangıcına imza attı. Geride kalan sezonda hem Vitor Pereira hem de İsmail Kartal tarafından yeterli şansı bulamayan ve Süper Lig’de çıktığı 25 maçın sadece 9’unda ilk 11 oynatılan Valencia, ciddi sakatlık problemleri de yaşamıştı.

Fenerbahçe'de tarihi başlangıcın altın ayağı: Valencia! - Resim : 1

Takıma geçen sezon sadece 7 gol katkısı veren Valencia, bu sezon ise bu rakamı daha 3 maçta yakalamaya yaklaştı. 32 yaşındaki Ekvadorlu hücum oyuncusu, ilk 3 maçın hepsinde rakip filelere 2’şer gol göndererek 6 gole imza attı ve profesyonel kariyerinin de en iyi sezon açılışını yapmış oldu.

VALENCIA 15 TAKIMA BEDEL!

Valencia’nın ilk üç haftada attığı gol sayısını Süper Lig’deki diğer 18 takımdan sadece 3’ü geçebildi. Beşiktaş, Adana Demirspor ve Alanyaspor dışındaki takımlar henüz 6 golü geçemedi ve Valencia adeta 15 takıma bedel bir performans gösterdi.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Enner Valencia enner valencia golleri