Fenerbahçe'de flaş ayrılık!

Fenerbahçe Beko Basketbol Süper Ligi

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko, Yunan başantrenörü Dimitris Itoudis ile yollarını ayırdı.

HABER GLOBAL ÖZEL - SERCAN HAMZAOĞLU

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko, Yunan başantrenörü Dimitris Itoudis ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

Fenerbahçe Beko'dan "Dimitris Itoudis’e teşekkürlerimizle" başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2022-23 sezonundan bu yana baş antrenörlüğümüzü yapan Dimitris Itoudis ile yollarımız ayrılmıştır.

Fenerbahçe Ailesi'ne verdiği katkılardan dolayı Dimitris Itoudis’e teşekkür eder, kariyerinin bundan sonraki döneminde kendisine başarılar dileriz."

Fenerbahçe Beko, Dimitris Itoudis'in başantrenörlüğünde çıktığı 99 karşılaşmada 62 galibiyet ve 37 mağlubiyet aldı.

ANADOLU EFES MAĞLUBİYETİ BARDAĞI TAŞIRDI

Yunan gazeteci Alexandros Trigkas, Sport24'te yaptığı analizde Itouidis'le yolların ayrılmasının nedenini anlattı.

Trigkas'ın haberine göre; Fenerbahçe, Real Madrid karşısında önemli bir galibiyet almasına rağmen genel olarak beklentilerin altında sonuçlar elde etti. Son 7 maçta alınan 6 mağlubiyet hoşnutsuzluğu daha da artırdı. Bardağı taşıran son damla ise kadrosunda pek çok eksiği olan Anadolu Efes'e karşı alınan mağlubiyet oldu.

ITOUDIS'İN YERİNE DÜŞÜNÜLEN ADAY BELLİ OLDU

Fenerbahçe Beko’nun yeni başantrenörlük görevi için en güçlü adayının, kulübün de çok beğendiği bir isim olan ve oyunculuk döneminde de Sarı-lacivertli formayı giyen Sarunas Jasikevicius olduğu öğrenildi.

Zalgiris Kaunas ve FC Barcelona gibi Euroleague'in köklü ekiplerinde görev yapan Sarunas Jasikevicius son olarak Katalan ekibinde görev aldı.

İspanyol temsilcisinde 2020'de göreve getirilen Litvanyalı çalıştırıcı ikişer kez İspanya Ligi ve İspanya Kupası şampiyonluğu sevinci yaşamıştı.

Aktif basketbolculuk yıllarında Avrupa'nın en iyi oyuncuları arasında gösterilen 47 yaşındaki çalıştırıcı, Ocak 2011'de Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşme imzalamış ve 1 Basketbol Süper Ligi ve 1 kez de Türkiye Kupası kaldırma başarısı göstermişti.

Kaynak: Haber Global TV