Dev derbide gülen taraf Anadolu Efes oldu

Basketbol Süper Ligi Anadolu Efes Fenerbahçe Beko
Dev derbide gülen taraf Anadolu Efes oldu
FOTOĞRAF: AA

Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında Anadolu Efes kendi sahasında karşılaştığı Fenerbahçe Beko'yu 81-80 yenerek ligde üst üste 6. galibiyetini elde etti.

Basketbol Süper Ligi'nde 11. haftanın kapanış mücadelesi dev bir maça sahne oldu.

Zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko kozlarını paylaştı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan ve son düdüğe kadar büyük bir mücadelenin yaşandığı maçta Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 81-80 mağlup etti.

Anadolu Efes'te Darius Thompson 21 sayılık performansıyla maçın en skorer ismi olurken Erten Gazi 17 sayı, Ercam Osmani 14 sayı ve Shane Larkin 12 sayı, 10 asistlik performansıyla double-double yaptı.

Çıktığı son 4 resmi karşılaşmadan da mağlup ayrılan Fenerbahçe Beko'da ise Scottie Wilbekin 18 sayı, Nigel Hayes 16 sayı ve Şehmus Hazer 12 sayılık oyun ortaya koydu.

Ligdeki galibiyet serisini 6 maça çıkaran Anadolu Efes ligde liderliğini sürdürdü, ligde üst üste 2. kez kaybeden Sarı-lacivertliler ise 3. basamakta haftayı tamamladı.

Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftasında Anadolu Efes deplasmanda Beşiktaş ile karşı karlıya gelecek, Fenerbahçe ise kendi evinde Türk Telekom'u ağırlayacak.

"BÖYLE KAZANMAK DAHA MUTLU EDİCİ"

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes Başantrenörü Erdem Can, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kendileri adına çok önemli bir galibiyet olduğunu aktaran Can, "Fenerbahçe bu ligdeki en önemli rakiplerimizden birisi. Ligde liderlik anlamında galibiyet farkıyla avantajımızı korumak istiyorduk.

Sezon başlamadan kulüple konuşurken Türk oyuncuların içinde olduğu bir sistem planlamıştık. Biz yakışanın bu olduğunu biliyorum. Böyle kazanmak daha mutlu edici. Genç oyuncularımız da giriyor. Geçmişte çok fazla sorumluluk alamayan oyuncularımız da burada sorumluluk alıyorlar. Biz o sorumluluğu vereceğiz, önemli olan onların reaksiyon göstermesi. Onlar da buna gayet güzel cevap veriyorlar. Hak ettiklerini gösteriyorlar. Türk ya da yabancı oyuncu diye bakmıyoruz. Dolayısıyla da elinden geleni yapıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV