Fenerbahçe’de dikkat çeken değişim: İlk 10 haftanın 3 katı...

Fenerbahçe Süper Lig
Fenerbahçe’de dikkat çeken değişim: İlk 10 haftanın 3 katı...

Konuğu Çaykur Rizespor'u 4-0 yenerek ikincilik ortağı olan ve moral bulan Fenerbahçe'de kulübeden gelen oyuncuların verdiği katkıdaki artış dikkat çekiyor. Ligin ilk 10 haftasında kenardan gelen oyuncularından 2 gol bulan sarı-lacivertliler, son 5 haftada bu sayıyı 3'e katladı.

Süper Lig’de Çaykur Rizespor karşısında farklı galip gelerek olumsuz havayı biraz da olsa dağıtan Fenerbahçe’de, son haftalara oyuna sonradan giren isimlerin katkısı dikkati çekiyor.

Ligin ilk 10 maçında yedek kulübesinden sadece 2 gol katkısı alan sarı-lacivertliler, son 5 haftada bu rakamı 3’e katladı.

Teknik direktör Pereira’nın son 5 haftada sonradan oyuna aldığı isimler 6 gol attı.

Fenerbahçe’de dikkat çeken değişim: İlk 10 haftanın 3 katı... - Resim : 1
Çaykur Rizespor karşısında oyuna sonradan dahil olan Serdar Dursun, üç gol birden atarken, Crespo ise kenardan gelip derbi zaferini getiren golü kaydetmişti. Fotoğraflar: İHA 

CRESPO’DAN DERBİ ZAFERİ, SERDAR’DAN HAT-TRICK

Ligin 11. haftasında 2-1 kaybedilen Konyaspor karşılaşmasında Fenerbahçe’nin tek golünü 41. dakikada oyuna giren İrfan Can Kahveci attı.

Sonraki hafta 2-2 biten Kayserispor maçında sarı-lacivertlilere 1 puanı 69. dakikada oyuna giren Mesut Özil’in penaltısı getirdi.

Fenerbahçe için şu ana kadar sezonun en özel galibiyeti olan Galatasaray derbisine de oyuna sonradan giren Crespo damga vurdu. Portekizli oyuncu 71. dakikada oyuna girdiği derbide 90+4’te attığı şık golle sarı-lacivertlilere 3 puanı getirirken, taraftarın da gözüne girdi.

Fenerbahçe’de dikkat çeken değişim: İlk 10 haftanın 3 katı... - Resim : 2
Fenerbahçe, konuğu Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup ederek 27 puana yükseldi ve 2'ncilik ortağı oldu. Fotoğraf: İHA

Sonradan oyuna girip sahneye çıkan son isim ise Serdar Dursun oldu. Milli futbolcu Rizespor karşısında 62’de oyuna girdi ve 28 dakikada yaptığı hat-trick’le farklı galibiyetin mimarı oldu.

10 GOLÜN 6’SI YEDEKLERDEN

Fenerbahçe’de son 5 maçta atılan gollerin yarısında fazlası yedek kulübesinden geldi. Sarı-lacivertliler bu sürede 10 gol atarken 6’sı maça 11’de başlamayan isimlerden geldi. Ayrıca bu 10 golün 3’ünün asisti de maça sonradan dahil olan isimlerin imzasını taşıyor.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe Serdar Dursun Fenerbahçe - Çaykur Rizespor maçı