Szalai’nin gecesi

Szalai’nin gecesi
Haftalardır yedek oturan Szalai performansı ile göz doldurdu. Fotoğraf: AA

Atilla Szalai Serdar Dursun’a iki müthiş asist yaptı ki hem maçı kopardı hem de Serdar’a kariyer gecesi yaşattı. İlk yarının sonu iyi getirilirse ikinci yarıda bambaşka bir Fenerbahçe izleyebiliriz.

Fenerbahçe sezonun en farklı galibiyetini Rizespor önünde alarak zirve ve şampiyonluk umutlarını sürdürdü. Evet Trabzonspor’la puan farkı 12 ancak unutulmasın ki bu ligin bitmesine daha 23 hafta var. Fenerbahçe’ye ve birçok oyuncuya özgüven kazandıracak bu galibiyetle ilk yarının sonu iyi getirilirse sarı-lacivertliler için ligin ikinci yarısı bambaşka olabilir.

Dönelim maça… Geçen haftaki Göztepe maçında Attila Szalai’nin üst üste üçüncü maçta da Pereira tarafından yedek bırakılmasının ardından şunu yazmıştım: “Kimse kusura bakmasın Szalai bu takımın 4. stoperi olamaz. O kadar da değil!” Türkiye’nin Kim ile birlikte en iyi stoperi olan Macar futbolcu yine neden İngiliz devlerinin radarında olduğunu kanıtlarcasına bir performansla geceye damgasını vurdu. Önce maçın başında çizgiden topu çıkardı, kritik müdahaleler yapıp, rakibe geçit vermedi.

Yetmedi, öyle bindirmelerle bir sol kanat oyuncusu gibi Serdar Dursun’a iki müthiş asist yaptı ki hem maçı kopardı hem de Serdar’a kariyer gecesi yaşattı. Bu Szalai’ye şapka çıkar. Hırsıyla, futbol bilgisiyle, oyun görüşüyle ve raket gibi sol ayağıyla bambaşka bir futbolcu. Zaten Serdar Dursun gollerden sonra tribünlere Szalai’yi işaret ederek bu futbolcunun hakkını verdi. Umarım Pereira da bundan sonra Szalai’nin hakkını verir, onu yedek kulübesinde oturtmaz. Yoksa kaybeden kendisi ve Fenerbahçe olur.

Gelelim Serdar Dursun’a. Onu da geçen hafta çok eleştirmiştim ama Rize maçında oyuna girdikten sonra öyle bir hırsa oynadı ki helal olsun dedirtti. İlk goldeki koşusu müthişti. İkincisinde öyle bir iştahla vurdu ki kaleci bile kıpırdayamadı. Sonra müthiş baskısıyla kaptığı topta hat-trick yaptı. Yüreğini sahaya koyunca, yeteneklerin kısıtlı olsa bile fırsat ayağına geliyor. Serdar Dursun böyle oynarsa Fenerbahçe’ye güç katar.
Bir alkış da Ferdi’ye… Çok özel bir yetenek. Rize maçında muhteşemdi. İkili mücadelelerdeki etkisi, hızı, topla çıkışları müthişti. Sürekli gidip-geldi. Pereira’nın Fenerbahçe’ye en büyük kazancı Ferdi olacak gibi. Böyle oynarsa Fenerbahçe bu futbolcuyu da elinde kolay kolay tutamaz. Bu yüzden hemen sözleşmesi uzatılmalı ve uzun bir kontrat yapılmalı.

Koşmuyor denen Mesut’tan da bahsedelim biraz. 85. dakikada topuk pasıyla üç kişiyi oyundan düşürdükten sonra öyle bir depara kalktı ki tribünlerin uğultusu Mesut’un diriliğini anlatır cinstendi. Kaptanlık bandının hakkını veriyor Mesut. Çok diri ve güçlü. Kalitesiyle, klasıyla yine fark yarattı. Gustavo 5 maç aradan sonra 12.5 km koşarak döndü. Sosa da oyuna girdikten sonra farkın açılmasında başaktörlerden biri oldu. Rossi de asistlere devam etti.

Rizespor belki ligin en sorunlu ve kötü durumdaki takımı ancak Fenerbahçe haklı ve farklı bir galibiyet aldı. Sakat ve cezalıların dönüşü ile bir seri yakalanırsa bu Fenerbahçe yarışı sonuna kadar götürür. Trabzonspor için en kötü senaryo zaten Fenerbahçe’nin kendisini takip etmesi olur. Fenerbahçe, bordo-mavililer için her zaman en büyük baskı unsuru olmuştur.

Atilla Szalai Serdar Dursun