Jorge Jesus: "Kırmızı kart sonrasında dengeyi yakalayamadık"

Fenerbahçe
Jorge Jesus: "Kırmızı kart sonrasında dengeyi yakalayamadık"

Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Trabzonspor'a 2-0 mağlup olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, "11'e 11 oynanıyorken dengeli bir oyun vardı, kırmızı kart sonrasında dengeyi yakalayamadık" değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig'de 15. haftanın dev maçında Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti.

İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen mücadelenin 57. dakikasında Fenerbahçe, Miguel Crespo'nun ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Trabzonspor, 61. dakikada Maxi Gomez ve 90+10. dakikada Trezeguet'nin attığı gollerle karşılaşmayı 2-0 kazandı ve 3 puanın sahibi oldu.

Zorlu mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Jorge Jesus, "İlk 45 dakikada kalesinde tehlike gören takım Trabzonspor'du. 11'e 11 oynanıyorken dengeli bir oyun vardı, gördüğümüz kırmızı kart sonrasında dengeyi yakalayamadık. Henüz 10 kişi oynamak için gerekli düzenlemeleri yapamadan golü yedik. 3 maçtır üst üste kırmızı kart görüyoruz ve bugüne kadar aldığımız bütün mağlubiyetler, 1 kişi eksik olduğumuz maçlarda geldi" dedi.

"HAKEMLER FENERBAHÇE OYUNCULARINA KIRMIZI KARTI KOLAY GÖSTEREBİLİYORLAR"

Jesus, Crespo'nun kırmızı kartlı ile ilgili olarak ise "Kırmızı kart gördüğü dakikada onu ve Michy Batshuayi'yi çıkaracaktık. Bunu konuştuk, teknik veya taktik problem değil. Ama 10 kişi kalınca, işler bizim için zor bir hale geliyor. Bugünkü kırmızı kartla alakalı hakeme bir şey diyemem. Ancak Batshuayi'nin ve Pedro'nun gördüğü kartlarda biraz kolay atıldıklarını düşünüyorum. Bazen oyuncuların duygusal dengelerini kaybetmesi neden oluyor, bazen de hakemler Fenerbahçe oyuncularına kırmızı kartı kolay gösterebiliyorlar. Kırmızı kartların daha kesin pozisyonlarda gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tekrarlıyorum, bu sezon aldığımız tüm mağlubiyetler 1 kişi eksik olduğumuz maçlarda. Ki bu kartların bazıları, şüpheli olan pozisyonlarda. Hakemler, bu pozisyonlarda Fenerbahçe oyuncularına kırmızı kart gösterebiliyorlar." diye konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN SEZONU LİDER BİTİREBİLMEK"

Galatasaray'ın İstanbulspor'u mağlup etmesi durumunda liderliği kaybedecekleri hatırlatılan Jorge Jesus, "Hafta bittiğinde liderliği kaybedecek miyiz? Galatasaray nasıl bir sonuç alacak? Bilmiyoruz. Bunu göreceğiz fakat önemli olan sezonu lider bitirebilmek. Her takım puan kaybedecek." dedi.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Jorge Jesus Trabzonspor Fenerbahçe maçı