Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: "Türkiye'de çok üst düzey bir rekor"

Haberglobal.com.tr
Fenerbahçe İsmail Kartal Başakşehir
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: "Türkiye'de çok üst düzey bir rekor"
FOTOĞRAF: AA

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal deplasmanda Başakşehir'i 1-0 yendikleri maçın ardından yaptığı değerlendirmede çok kritik bir galibiyet aldıklarını söyledi ve Leonardo Bonucci'nin durumu hakkında da açıklama yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal deplasmanda Başakşehir'i 1-0 yendikleri karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren İsmail Kartal zorlansalar da çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Çok çok önemli. Başakşehir son haftalarda yükselişte olan ve iyi futbol oynayan bir takım ama biz de güçlü oyunumuzu ortaya koyduğumuz zaman bu ligde herkesi yenebileceğimizi gösterdik. İlk devre maç 11-11’e oynarken 5-6 tane %100 net gol pozisyonumuz vardı. Rakip ceza alanında 71 kez topla buluşmuşuz.

"ÇOK ÜST DÜZEY BİR REKOR"

Bu Türkiye’de herhalde çok üst düzey bir rekor diyelim. Ceza sahasında topla oynama rekoru. Bunun 30’u ilk yarı maç 11-11’e oynarken gerçekleşti. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra daha baskılı oynadık ama rakip 10 kişi kaldıktan sonra geri yaslanarak çok fazla kapandılar.

"SAVUNMAYI AŞMAKTA BİRAZ ZORLANDIK"

Kapanan savunmayı aşmakta biraz zorlandık. Maçın başından sonuna kadar oyunu domine eden Fenerbahçe vardı. Kendi futbolumuzu oynadık. Güçlü oyunumuzu ortaya koyduk. 1-0 kazanabildik ama daha farklı da kazanabilirdik. Rakibe neredeyse maç boyunca pozisyon vermedik gibi bir durum ortada. Böyle maçlar stresli ve biraz gergin olur. Sonuçta kazandığımız ve üç puanı aldığımız için çok mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

BONUCCI'NİN DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Leonardo Bonucci’nin kadroda yer almamasıyla ilgili olarak ise İsmail Kartal, “Çok önemli bir şey yok. Tedbir amaçlı kadroya almadım” dedi.