Fenerbahçe, Rizespor'a patladı... Serdar Dursun şov

Fenerbahçe Rizespor Süper Lig
Fenerbahçe, Rizespor'a patladı... Serdar Dursun şov

Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe ile Rizespor karşı karşıya geldi. Serdar Dursun'un hat-trick yaptığı maçı Fenerbahçe 4-0 kazandı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup etti.

Ülker Stadı'nda oynanan müsabakada sarı-lacivertli takıma 3 puanı kazandıran golleri 13. dakikada Mergim Berisha ile 70, 79 ve 90. dakikada Serdar Dursun kaydetti.

Bu sonuçla ligde 8. galibiyetini alan Fenerbahçe, puanını 27'ye çıkardı ve maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. Süper Lig'de 11. mağlubiyetini yaşayan Çaykur Rizespor ise 10 puanda kaldı.

Serdar Dursun 28 dakikada hat-trick yaptı

Sarı-lacivertli takımın milli oyuncusu Serdar Dursun, oyuna girdikten sonra 3 gol atmayı başardı.

Maçın 62. dakikasında Berisha'nın yerine oyuna dahil olan Serdar, 8 dakika sonra ağları havalandırarak skoru 2-0'a getirdi. Milli oyuncu, 79. dakikada yine sahneye çıktı ve kendisinin ikinci, takımının ise 3. golüne imza attı.

Serdar Dursun, 90. dakikada bir kez daha ağları sarstı ve sonradan oyuna girdiği karşılaşmada hat-trick yaptı. Milli futbolcu, bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 5'e çıkardı.

Öte yandan Serdar Dursun, Roberto Soldado'nun ardından sarı-lacivertli formayla ligde hat-trick yapan ilk oyuncu oldu. İspanyol futbolcu, 2017 Kasım'da Sivasspor ile yapılan müsabakada 3 kez fileleri sarsmıştı.

 

Berisha, 3. kez ağları havalandırdı

Fenerbahçeli futbolcu Mergim Berisha, bu sezon tüm kulvarlarda 3. golünü kaydetti.

Sarı-lacivertli formayla Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde 14. maçına çıkan Alman futbolcu, 3. kez gol sevinci yaşadı.

Berisha, ligde Kasımpaşa, Avrupa Ligi'nde ise Royal Antwerp müsabakalarında fileleri havalandırmıştı.

Bu sezon 4. kez gol yemedi

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de oynadığı müsabakalarda 4. kez rakip takımların gol atmasına izin vermedi.

Sarı-lacivertli takım, Adana Demirspor'u 1-0, Fraport TAV Antalyaspor ve Altay'ı 2-0 mağlup ettiği maçlarda da kalesini korumayı başarmıştı.

Fenerbahçe, ayrıca bu sezon ligde ilk kez bir mücadelede 4 gol kaydetti.

Rossi'nin golü VAR'a takıldı

Fenerbahçe'nin Diego Rossi ile bulduğu gol, VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Karşılaşmanın 71. dakikasında Luiz Gustavo'nun pasıyla arka direkte topla buluşan Rossi, yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. VAR'dan yapılan incelemede Rossi'nin ofsaytta olduğu tespit edildi ve maçın hakemi Zorbay Küçük, golü geçersiz saydı.

 MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada Berisha ceza sahasında müsait pozisyonda vurdu top direğin dibinden auta gitti.

5. dakikada Umar Aminu çalımlarla rakiplerini geçerek yaptığı vuruştu Szalai son anda topa müdahale etti.

GOL 13. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Rossi'nin sağdan ortasında Berisha'nın altıpasın önünden yaptığı kafa vuruşunda kaleci Gökhan Akkan'ın müdahalesi yeterli olmadı ve top filelerle buluştu: 1-0.

28. dakikada ceza sahası içinde Berisha'nın pasıyla buluşan Mesut Özil, uygun pozisyonda topa kötü vurdu.

34. dakikada Rossi kaleciyle karşı karşıya vurdu, Gökhan topu çıkarmayı başardı.

45. dakikada Aminu'nun çıkardığı topa tam Pohjanpalo dokunmak üzereyken Szalai müdahale etti, top Berke'de kaldı.

Fenerbahçe, Rizespor'a patladı... Serdar Dursun şov - Resim : 3

İkinci yarı başladı

50. dakikada Mesut Özil, Berisha iş birliğinde Berisha müsait pozisyonda topu dışarı attı.

GOL 70. dakikada Szalai'nin ortasında Serdar Dursun skoru 2-0'a getiren golü kaydetti.

71. dakikada Diego Rossi golü buldu ancak, VAR'dan gelen ofsayt kararıyla gol geçerli sayılmadı.

GOL 79. dakikada Serdar Dursun kapılan topta ceza sahası dışından kaleye çektiği şutla skoru 3-0'a getirdi. Bu Fenerbahçe'nin bu sezon ligde ilk kez 3 gol attığı maç oldu.

90. dakikada Szalai'nin asistinden Serdar Dursun hat-trick yaparak skoru 4-0'a getirdi. Fenerbahçe'de en son 2017 yılının Kasım ayında Soldado hat-trick yapmıştı.

Fenerbahçe maçı 4-0 kazandı.

İLK 11'LER

Fenerbahçe'nin 11'i: Berke, Min Jae, Szalai, Tisserand, Crespo, Gustavo, Ferdi, Osayi, Rossi, Özil, Berisha

Rizespor'un 11'i: Gökhan Akkan, Fabricio de Jesus, Selim Ay, Sebastian Holmen, Cemali Sertel, Damjan Djokovic, Erik Sabo, Tyler Boyd, Fernando Boldrin, Aminu Umar, Joel Pohjanpalo

Fenerbahçe, Rizespor'a patladı... Serdar Dursun şov - Resim : 4

Maç öncesi

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor'u ağırlayan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, son oynadıkları Göztepe maçının ilk 11'ine göre 6 değişiklik yaptı.

Sarı-lacivertli takım, Ülker Stadı'nda oynanan müsabakaya Berke Özer, Marcel Tisserand, Kim Min-jae, Attila Szalai, Bright Osayi-Samuel, Luiz Gustavo, Miguel Crespo, Ferdi Kadıoğlu, Diego Rossi, Mesut Özil ve Mergim Berisha 11'i ile çıktı.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Osman Ertuğrul Çetin, Serdar Aziz, Jose Sosa, Max Meyer, Dimitrios Pelkas, Serdar Dursun, Muhammed Gümüşkaya, Arda Güler, Nazım Sangare ve Burak Kapacak yer aldı.

Teknik direktör Pereira, ligin 14. haftasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldıkları maçta ilk 11'de şans verdiği Serdar Aziz, Meyer ve Serdar Dursun'u yedeğe çekti.

Göztepe karşılaşmasında gördükleri kartla cezalı duruma düşen Miha Zajc ve Filip Novak'ın yanı sıra aynı mücadelede rakip takım oyuncusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 2 maç men cezası alan İrfan Can Kahveci ise kadroya alınmadı.

Portekizli teknik adam, bu isimlerin yerine Tisserand, Szalai, Osayi-Samuel, Gustavo, Rossi ve Berisha'yı görevlendirdi.

Sarı-lacivertli ekipte sakat ile cezalı oyuncuların sayısının fazla olması nedeniyle savunma, orta saha ve hücum kurgusu değişti.

Luiz Gustavo, 5 maç sonra ilk 11'de

Fenerbahçe'de Brezilyalı oyuncu Luiz Gustavo, tüm kulvarlarda 5 müsabakanın ardından ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligin 11. haftasında İttifak Holding Konyaspor ile oynanan maçta sakatlanan Gustavo, daha sonra Süper Lig'de 3, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2 olmak üzere toplam 5 karşılaşmada forma giyemedi.

Brezilyalı oyuncu, ligde Yukatel Kayserispor ve Galatasaray, Avrupa Ligi'nde ise Royal Antwerp ile Olympiakos müsabakalarında kadroya dahil edilmedi. Gustavo, son oynanan Göztepe mücadelesinde ise yedek kulübesinde yer aldı.

Fenerbahçe'de 6 eksik

Sarı-lacivertli takımda 6 futbolcu, çeşitli nedenlerle Çaykur Rizespor karşılaşmasında kadroya dahil edilmedi.

Fenerbahçe'de tedavilerine devam edilen Altay Bayındır ile Enner Valencia'nın yanı sıra cezalı Zajc, Novak ve İrfan Can Kahveci 21 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

Adalesinde ağrı bulunan Mert Hakan Yandaş da müsabakanın kadrosunda yer almadı.

Öte yandan maçtan önce, Fenerbahçe'nin eski milli futbolcu Osman Örcün Arpacıoğlu'nun yaşamını yitirmesi nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kaynak: Haber Global TV

Fenerbahçe Rizespor maçı Serdar Dursun fenerbahçe rizespor Süper Lig