Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak?

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak?

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? Soru bu. Okulda, iş yerinde, sosyal medyada herkes birbirine bunu soruyor. Haber Global Spor Müdürü Onur Tuğrul son gelişmeleri yazdı...

Öncelikle ne olursa olsun Başkan Ali Koç sportif direktörlük makamına inanmaya devam ediyor. Burada iki doğal seçenek var ya yeni sportif direktör hocasını seçecek ya da bir hocaya onay verecek. Almanya isminin geçmesi daha çok sportif direktörle ilgili. Ama öyle ya da böyle Başkan kurumsal kimlikten taviz vermek istemiyor. Şartlar uygun olursa bu makamı korumak istiyor. İlk andan itibaren öncelikle yabancı teknik direktör fikri akıllarda. 

Başkan göreve ilk geldiğinde de bu fikirdeydi. Kulüple birlikte büyüyecek, gelişime açık, proje odaklı yabancı bir teknik adam fikri çok cazipti. Hatırlayalım, Cocu bu yüzden gelmişti zaten. Olmadı. Başaramadı. Sonra düşünce yine yabancı olmasıydı. Ama taraftar Ersun Yanal'ı öyle istedi ki, yönetim bu rüzgarın karşısında durmak istemedi. Yanal ile yollar ayrılınca yabancı teknik direktör düşüncesi vardı. Ancak orada hem belli bir kaliteyi tutturmak hem de riski düşük tutmak zorundasınız.

Burada gözler yurt içine dönüyor. Yerli hoca olarak Abdullah Avcı ismi yine gündemde. Ersun Yanal'dan önce de temas vardı, şimdi de var. Yönetimi cezbeden taraf Avcı'nın gelişime açık bir teknik adam olması, Avrupa futbolunu takip etmesi, saha içinde kalmaya özen göstermesi. Ama Beşiktaş'tan sonra yorgun olup olmadığı merak konusu.

Abdullah Avcı Beşiktaş'tan ayrılınca yardımcılarıyla tıpkı takım çalıştırıyormuşçasına analiz ve taktik toplantılara devam ettiler. Hoca ekibine bir görev dağılımı yaptı. Onları zinde tutmayı amaçladı. Kendisi de hemen bir maç izleme, seyahat, yabancı dilini geliştirme ve inovasyon turu planladı. Kendisine Azerbaycan milli takımdan da ilgi olduğunu ancak bu ihtimalin düşük olduğunu söyleyelim.

Takıma liderlik yapan Emre Belözoğlu ile Abdullah Avcı da birbirlerini yakından tanıyor. Hatta Kaptan oyun içinde birçok kez Avcı'nın kullandığı oyun opsiyonlarını Fenerbahçe'de de uyguladı, uygulanması yönünde takımın tecrübelisi olarak tavsiye verdi. Emre'nin olası antrenörlük kariyeri için de çok uygun bir hamle olabilir. Öyle ki Erol Bulut'un Abdullah Avcı ile çalışmasının ardından nasıl performans gösterdiği ortada.

YÖNETİMDE İKİ FARKLI DÜŞÜNCE

Yönetimde bir grup şöyle düşünüyor: Fenerbahçe'nin mali tablosu risk almaya kaldıracak durumda değil. Kadroyu sil baştan yapamayacağınız bir dönem. Ligi bilmeyen bir teknik adam her şeyi başa döndürebilir. Cocu'daki hatayı yapmayalım.

Bir diğer grupsa yerli antrenör olarak elde seçenek olmadığı görüşünde. Abdullah Avcı'nın Beşiktaş performansından sonra tepkilere çok açık olacağı görüşü var. Skor almadan yapılacak bir başlangıç kaos seviyesini artırabilir endişesi mevcut.

Yönetim hata payı bırakmadan, aceleci davranmadan, ince eleyip sık dokuyarak bu süreci yürütmeye çalıştı. Bence de doğrusu buydu. Sonucu hep birlikte takip edeceğiz.

fenerbahçe