Ömer Faruk Beyaz, Stuttgart'a transfer oldu

Fenerbahçe
Ömer Faruk Beyaz, Stuttgart'a transfer oldu

Fenerbahçe'yle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Ömer Faruk Beyaz, Bundesliga takımlarından Stuttgart'la 4 yıllık anlaşmaya vardı.

HABERGLOBAL.COM.TR / DIŞ HABER

Genç futbolcunun bağlı bulunduğu menajerlik şirketinin sahibi Mehmet Eser, Alman medyasına yaptığı açıklamada, "Stuttgart ile 4 yıllık anlaşma sağladık. Ömer, Bundesliga ekibine transfer oluyor" ifadelerini kullandı.

Oyuncusuna Manchester United, Barcelona, Schalke 04, Borussia Dortmund ve Hoffenheim gibi kulüplerin de talip olduğunu ancak bu teklifleri reddettiklerini söyleyen Mehmet Eser, "Kulüplerin gelecek yıllarda Ömer'in pozisyonuna nasıl takviye yapacakları benim için çok önemli. İspanya ve İngiltere'deki kulüpler onun için çok büyüktü. Paranın bu yaşta bir önemi yok, düzenli oynaması önemli. Bundesliga Ömer için en iyi adresti. Sven Mislintat da Stuttgart tercihimizdeki en önemli etkendi. Ousmane Dembele ve Jadon Sancho gibi önemli isimleri genç yaşlarda keşfedip Bundesliga'ya getirmişti. Tabii ki Ömer'in de bu isimlerin yolundan gitmesini umuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'den ayrılma kararı almalarındaki en önemli etkenin Ömer'e yeterli sürenin verilmemesi olduğunu söyleyen Eser, "Fenerbahçe'de bir gelecek görmedik. Ona süre vermek için yeterli fırsatları vardı ancak vermediler. Antrenör her zaman diğer oyunculara şans verdi, Fenerbahçe maçlarda 2-0 veya 3-0 önde olsa bile bu tercihler değişmedi. Fenerbahçe'nin bize sunduğu proje ve beş yıllık sözleşme artık inandırıcı görünmüyordu" ifadelerini kullandı.

17 yaşındaki orta saha oyuncusu, Fenerbahçe A takımı formasıyla 8 maçta toplam 228 dakika süre alabildi.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber fenerbahçe Ömer Faruk Beyaz Stuttgart Bundesliga Fenerbahçe transfer haberleri