Fenerbahçe için muhteşem gece

Euroleague Fenerbahçe Başakşehir Süper Lig
Fenerbahçe için muhteşem gece
FOTOĞRAF: AA

Fenerbahçe taraftarları önce futbol takımının Süper Lig'de Başakşehir'i 4-0 yenmesiyle daha sonrasında da Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın Süper Kupa'da şampiyon olmasıyla büyük bir coşku yaşayarak uzun yıllar unutulmayacak bir gece yaşadı.

HABER GLOBAL - SERCAN HAMZAOĞLU

Fenerbahçeliler dün akşamı futboldaki keyifli oyunun ve galibiyetin tadını çıkartırken, kadın basketbolunda gelen tarihi zaferin de gururunu yaşadı.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig’de Başakşehir’i müthiş bir futbolla 4-0’la geçerken, oynadığı 13. resmi maçını da kazandı ve tarihinin en iyi başlangıçlarından birini yaptı.

Bu mutluluğu yaşayan taraftarlar devamında kadın basketbol takımının tarihi başarısına tanıklık etti.

Olimpiyatlara en çok sporcu gönderen, amatör sporlarda hiçbir geri adım atmayan Fenerbahçe, Cumhuriyetin 100. yılında ilk önce Euroleague zaferini Türkiye’ye armağan etti.

Nisan ayında Kadınlar EuroLeague’i kazanan Fenerbahçe, dün akşam FIBA Süper Kupa’da Fransız temsilcisi ASVEL’le deplasmanda karşılaştı.

Geçen sezonun EuroCup şampiyonunu sahada silen Fenerbahçe, maçı 109-52 kazanarak kupayı Türk basketbol tarihinde ilk kez Türkiye’ye getirdi.

Daha önce Galatasaray iki, Yakın Doğu Üniversitesi ise bir kez oynadığı kupayı kazanamamıştı.

Fenerbahçeliler de bu başarıyı sosyal medyada #DünyanınEnBüyükSporKulübü hashtagiyle paylaştı.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Fenerbahçe haberleri Süper Lig Fenerbahçe kadın basketbol takımı