Fenerbahçe derbiye konsantre oldu

Fenerbahçe

Süper Lig'de hafta sonu sezonun ilk derbisinde Beşiktaş'a konuk olacak Fenerbahçe, milli futbolcuların dönmeye başlamasıyla büyük maçın havasına girmeye başlıyor.

SERCAN HAMZAOĞLU - HABER GLOBAL - Attila Szalai ve Alioski hariç milli takımlarına giden futbolcular takıma bugün katılacak. A Milli Futbol Takımı'yla dün Faroe Adaları karşısında forma giyen isimler rejenerasyon yapacak, sarı-lacivertliler tam takım olarak ise yarından itibaren sahaya çıkacak.

Teknik direktör Jorge Jesus da milli futbolcuların katılımıyla yapılacak ilk antrenmanda itibaren derbinin taktik çalışmalarına ağırlık verecek.

Fenerbahçe'de son maçta hafif ağrıları bulunan Serdar Aziz takımla antrenmana çıkarken, ağrılarından dolayı milli takımından affını isteyen Joshua King ile Rennes maçında sakatlanan Luan Peres derbiye yetiştirilmeye çalışılıyor. Yapılan kontrollerde önemli bir durumu olmadığı tespit edilen King’in derbi kadrosunda olması bekleniyor.

King ve Peres de takıma katılırsa sarı-lacivertliler derbiye tam kadro çıkacak.

ZORLU EKİM AYI BAŞLIYOR

Fenerbahçe'yi milli aradan sonra çok yoğun bir tempo bekliyor.

Sarı-lacivertliler, ekim ayında tam 8 karşılaşmaya çıkacak. Ligde 2 Ekim'de Beşiktaş'a konuk olacak Fenerbahçe, 6 Ekim'de UEFA Avrupa Ligi'nde Güney Kıbrıs ekibi AEK Larnaca'yı misafir edecek. 3 gün sonra Kadıköy'de Fatih Karagümrük'le oynayacak Jesus'un öğrencileri, yine fazla  dinlenme fırsatı bulamadan 13 Ekim'de Güney Kıbrıs'ta AEK Larnaca'yla karşılaşacak. 17 Ekim'de başkent deplasmanında Ankaragücü'yle mücadele edecek Fenerbahçe, 22 Ekim'de Medipol Başakşehir'le Kadıköy'de karşılaşacak. Fenerbahçe 27 Ekim'de Fransız ekibi Rennes'i ağırlayacak sarı-lacivertliler, 30 Ekim'de İstanbulspor deplasmanıyla zorlu ayı tamamlayacak.

Dünya Kupası öncesi ligde liderliğe yükselmek isteyen, UEFA Avrupa Ligi'nde de gruptan çıkmak isteyen Fenerbahçe için ekim ayı kritik olacak. 

Bu 8 maçın 6'sını sarı-lacivertliler İstanbul'da oynayacak olacağından yolculuk açısından az yorulmuş olacak. Fenerbahçe, ekim ayında Ankaragücü maçı için başkente, AEK Larnaca maçı için ise Güney Kıbrıs'a yolculuk yapacak.

 

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Fenerbahçe haberleri sercan hamzaoğlu Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi futbol Süper Lig