Fenerbahçe'den Galatasaray'a sert yanıt

Fenerbahçe Galatasaray
Fenerbahçe'den Galatasaray'a sert yanıt

Derbinin ardından başlayan gerilim sürüyor. Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Metin Sipahioğlu kulüp televizyonunda Galatasaray derbisi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

FB TV'de yayınlanan Gündem Özel programına konuşan Metin Sipahioğlu, şifreli seyirci alındığı yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Sipahioğlu, "Hayal güçleri çok yüksek. Her 1907 diyeni stada aldılar diyorlar. Şifre 1907 yalanı. Böyle şifreli seyirci almak ne Fenerbahçe ne de Türkiye tarihinde olmamıştır. Nasıl bilgilendiriyorlar anlamak mümkün değil. Stada 200 kişi alacaktık. O yüzden protokole mi, 1907 tribününe mi geldiniz diye soruyorduk. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz bunları gerçekten söylüyorsa büyük hata yapıyor. Bu bilgiyi verenler çok yanlış yapıyor. Buna çocuklar bile inanmaz" diye konuştu. 

Sipahioğlu, gittikleri deplasman maçlarında liste yaptıklarını ve bunu Ankara'ya bildirdiklerini belirterek "Spor Bakanlığı listeyi onaylayıp Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne gönderir. Kişileri alıp almama kararı Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ndedir, kulüpleri bağlamaz" diye konuştu.

"HEM YALAN SÖYLÜYORLAR HEM DE BİLGİSİZLER"

Galatasaray kulübünün yalan ürettiğini ve seviyeyi düşürdüğünü öne süren Sipahioğlu, "Bu ciddi bir suçtur, hem yalan söylüyorlar hem de bilgisizler" diye konuştu.

Sipahioğlu açıklamasında ayrıca stadyuma 3 bin taraftarın alındığı ve locaların tamamının dolu olduğu yönündeki iddiaların da doğru olmadığını belirterek "Bin 295 kişi kapasiteli 1907 locasında çok kısıtlı sayıda, 250'ye yakın insan vardı, diğer localar tamamen kapalıydı, görüntülerde başka hiçbir bölüme insan alınmadığı sabittir" dedi. 

Fenerbahçe kulübü bu açıklamaları Twitter hesabından da duyurdu.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Galatasaray fenerbahçe galatasaray derbisi Fenerbahçe-Galatasaray FB TV