Fenerbahçe, Danimarka deplasmanında buz tuttu

Fenerbahçe Konferans Ligi
Fenerbahçe, Danimarka deplasmanında buz tuttu
FOTOĞRAF: DHA

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Danimarka temsilcisi Nordsjaelland'a 6-1 yenildi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu'nun 5. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe ile Danimarka temsilcisi Nordsjaelland karşı karşıya geldi.

Right to Dream Park'ta oynanan karşılaşmada Nordsjaelland, Fenerbahçe'yi 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek grupta liderliğe yükseldi.

Nordsjaelland'a galibiyeti getiren golleri Benjamin Nygren (3), Christian Rasmussen, Lucas Hey, Daniel Svensson kaydetti.

Sarı-lacivertlilerin tek sayısı ise Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi'den geldi.

Grupta üst üste 2. yenilgisini alan ve gruptan çıkma ihtimalini riske atan Fenerbahçe 9 puanda kaldı ve 2. sırada yer aldı. Sansasyonel bir galibiyet elde eden Nordsjaelland ise puanını yaptı ve grupta liderliğe yükseldi.

Fenerbahçe gruptaki 6. ve son maçında Kadıköy'de Spartak Trnava'yı konuk edecek, Nordsjaelland ise deplasmanda Ludogorets Razgrad ile karşı karşıya gelecek.

FENERBAHÇE 19 YIL SONRA AVRUPA'DA 6 GOL BİRDEN YEDİ

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Danimarka temsilcisi Nordsjaelland'a 6-1 mağlup olan Fenerbahçe, 19 yıl sonra Avrupa kupalarında kalesinde 6 gol gördü.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. maçında Danimarka temsilcisi Nordsjaelland'a konuk olan Fenerbahçe, sahadan farklı mağlup ayrıldı. Mücadelenin ilk yarısını 2-1 geride kapatan sarı-lacivertliler, maçı da 6-1'lik skorla kaybetti.

Bu sonucun ardından 9 puanda kalan Fenerbahçe, gruptan çıkma şansını son maça bıraktı. Nordsjaelland ise 10 puana yükselerek liderliğe yükseldi. Kanarya, grubun son maçında Spartak Trnava ile İstanbul'da karşılaşacak. Fenerbahçe, müsabakadan galip ayrılması halinde bir üst tura yükselecek.

28 Eylül 2004 tarihinde Manchester United ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesini 6-2 kaybeden Fenerbahçe, 19 yıl sonra bir Avrupa kupası müsabakasında kalesinde 6 gol gördü.

Kaynak: Haber Global TV