Fenerbahçe Beko'dan '100' güldüren galibiyet! Real Madrid'e ilki yaşattılar

Real Madrid Fenerbahçe Beko Euroleague
Fenerbahçe Beko'dan '100' güldüren galibiyet! Real Madrid'e ilki yaşattılar
FOTOĞRAF: AA

Euroleague'in 11. haftasında Fenerbahçe Beko, kendi sahasında karşılaştığı Real Madrid'i son saniyede Yam Madar'ın attığı basketle 100-99 yenerek rakibine bu sezonki ilk yenilgisini tattırdı.

Euroeleague'in 11. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile bu sezon yenilgisi olmayan İspanyol devi Real Madrid karşı karşıya geldi.

Ülker Spor ve Etklinlik Salonu'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Beko, uzatmalara giden ve büyük heyecana sahne olan maçta rakibini 100-99 yenerek rakibine bu sezonki ilk yenilgisini tattırdı.

Sarı-lacivertlilerde Marko Guduric 21 sayı, Scottie Wilbekin 19 sayı ve son saniyedeki basketiyle galibiyeti getiren Yam Madar ise 17 sayılık performansıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Real Madrid'de ise Facundo Campazzo 33 sayılık performansıyla maçın en skorer ismi olsa da Arjantinli yıldızın bu performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Fenerbahçe Beko bu sezonki 6. galibiyetini elde ederken 7. sırada yer aldı, bu sezonki ilk yenilgisini alan Real Madrid ise liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe Beko, Euroleague'in 12. haftasında deplasmanda Saski Baskonia'nın konuğu olacak, Real Madrid ise deplasmanda Olympiakos ile mücadele edecek.

"BU GALİBİYET ÇOK İYİ GELECEK"

Fenerbahçe Başantrenörü Dimitris Itoudis karşılaşmanın ardından müthiş bir geri dönüşün altına imzalarını attıklarını belirterek "İlk olarak takımımı tebrik etmek istiyorum. Tam olarak taraftarla birlikte kazandık. Aslında bütün istatistiklerden öte inançtan, mücadeleden bahsetmek lazım. Bunları istatistiklerde göremezsin. Bir arada kaldık. 14-15 sayıdan geri geldik. Vazgeçmedik. Kısa 5'le, uzun 5'le oynadık.

Switch yaptık, yapmadık. Geri döndük. Real Madrid, en iyi takımdı, en iyi basketbolu oynuyorlardı, son şampiyon. Biz mağlubiyet serisinden gelmiştik. Sakatları geri döndürmek çok zordu. İnanmaya devam etti oyuncularım. Taraftarlar, desteklemeye devam etti ve bizi bu noktaya getirdiler. Sadece ummuyorum, inanıyorum ki bu galibiyet çok iyi gelecek. Özgüvenimiz sallantıdaydı ama geri döndük, geri döndük! Daha fazla bir şey söylemek istemiyorum" değerlendirmesine bulundu.

Kaynak: Haber Global TV