Fenerbahçe Cengiz Ünder'i açıkladı!

Fenerbahçe
Fenerbahçe Cengiz Ünder'i açıkladı!
DepoPhotos

Fenerbahçe, Marsilya forması giyen milli futbolcu Cengiz Ünder'in transferi için kulübü ve oyuncuyla anlaşmaya varıldığını, Cengiz'in bu gece İstanbul'a geleceğini açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Cengiz Ünder'in transferi konusunda futbolcu ve kulübü Olympique de Marseille ile prensip anlaşmasına varılmıştır. Futbolcu, sağlık kontrollerinden geçmek ve ileri transfer görüşmeleri için bu gece İstanbul'a gelecektir" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe'nin bu transfer için Marsilya'ya bonuslarla birlikte 15 milyon Euro ödeyeceği iddia ediliyor.

CENGİZ ÜNDER'İN KARİYERİ

Futbola Bucaspor alt yapısında başlayan ve sonrasında Altınordu alt yapısına geçen Cengiz Ünder, burada profesyonel olmuş ve 2 sezon A takım forması giydikten sonra Süper Lig ekibi Başakşehir'e transfer olmuştu.

Başakşehir'de gösterdiği performansın ardından dikkatleri üzerine çeken Cengiz Ünder, ertesi sezon 14 milyon Euro karşılığında İtalyan devi Roma'ya transfer olmuştu.


İtalya macerası umduğu gibi gitmeyen ve kiralık olarak gittiği Leicester City'de de kendisini gösteremeyen Cengiz, 2021/2022 sezonunun başında 9 milyon Euro karşılığında Marsilya'ya transfer oldu.

26 yaşındaki milli futbolcu Marsilya'da iki sezonda 93 maça çıkarken 30 gole doğrudan katkı (18 gol - 12 asist) sağladı.

Alman futbol portalı Transfermarkt, Cengiz Ünder'in piyasa değerini 20 milyon Euro olarak gösteriyor.

fenerbahçe Cengiz Ünder Marsilya Fenerbahçe transfer haberleri