Fenerbahçe 9 kişi kalan Karagümrük'le berabere kaldı

Fenerbahçe Fatih Karagümrük Süper Lig
Fenerbahçe 9 kişi kalan Karagümrük'le berabere kaldı

Süper Lig'in 18. haftasında Karagümrük ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Maçı 9 kişi tamamlayan Karagümrük, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalmayı başardı. Maça sakat sakat oynayan kaleci Viviano damgasını vurdu.

Karagümrük ile Fenerbahçe takımları Türkiye Süper Ligi'nin 18. haftasında karşı karşıya geldi. Müsabaka 1-1 berabere tamamlandı. Karagümrük maçın büyük bölümünde 9 kişi oynadı. Kalecisi Viviano ise sakat sakat mücadeleye devam etti.

 Müsabakanın 37. dakikasında ceza sahası içinde elle müdahale gerekçesiyle hakem Erkan Özdamar penaltı noktasını gösterirken, Karagümrük’ten Burak Bekaroğlu kırmızı kart gördü ve itirazları sonucunda da 38. dakikada Caner Erkin kırmızı kartla cezalandırıldı. 9 kişi kalan rakibine karşı üstünlük sağlayamayan sarı-lacivertliler, Beşiktaş maçının ardından 2 maç üst üste berabere kaldı.

Maçtan dakikalar

29. dakikada sağ kanattan Nazım Sangare’nin ortasında ceza sahası içinde Adnan Uğur’dan seken topu alan Mesut Özil’in penaltı noktası üzerinde vuruşunda kaleci Viviano meşin yuvarlağı çeldi.

31. dakikada sağ kanattan Ahmed Musa’nın ara pasında defansın arkasına sarkan Pesic’in ceza sahası içine girip kaleci Berke Özer ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

37. dakikada ceza sahası içinde Pelkas’ın vuruşunda Burak Bekaroğlu’nun eline çarpan topta hakem Erkan Özdamar penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyonda Burak direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

38. dakikada penaltı pozisyonuna itiraz eden Caner Erkin kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

40. dakikada penaltıda topun başına geçen Mesut Özil meşin yuvarlağı kaleci Viviano’nun solundan ağlara gönderdi. 1-1

49. dakikada İrfan Can Kahveci’nin ceza sahası dışı sol çaprazından vuruşunda Viviano meşin yuvarlağı kornere çeldi.

56. dakikada ceza sahası dışı sol tarafında bulunan Pelkas’ın ara pasında sol taraftan ceza sahası içine hareketlenen Mert Hakan Yandaş’ın çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak uzak direğin yanından dışarı gitti.

71. dakikada Sosa’nın pasında ceza sahası dışı sağında topu alan Nazım Sangare’nin ceza sahası içine girer girmez vuruşunda kaleci Viviano meşin yuvarlağı kornere çeldi.

76. dakikada İrfan Can Kahveci’nin ceza yayı üzerinden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Viviano’da kaldı.

83. dakikada Nazım Sangare'nin sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Enner Valencia'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Viviano'da kaldı.

90+2. dakikada ceza sahasının sağ tarafından Mesut Özil'in ortasında arka direkte topla buluşan Enner Valencia'nın kafa vuruşunda kaleci Viviano meşin yuvarlağı kontrol etti.

Maçın ikinci yarısında gol olmadı ve müsabaka 1-1 berabere tamamlandı.

Maç sonu

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Volkan Demirel, 9 kişi kaldıklarının ardından soyunma odasında değişiklikleri belirleyip, tamamen inançtan çıkan bir organizasyonla savunma yaptıklarını belirterek, "9 kişi nasıl defans yapılır gösterdik" dedi.

Süper Lig’in 18. haftasında Fatih Karagümrük evinde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ardından basın toplantısında konuşan Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Volkan Demirel, maçla ilgili fazla bir düşüncesi olmadığını ifade ederek, “Böyle olmasını istemezdim. 9 kişi bu kadar mücadele, istediğim oyunu oynatamadım ama tabii ki şunu göstermiş olduk. Bir takım nasıl olunur, 9 kişiyle nasıl savunma yapılır, Türkiye’nin en büyük takımına karşı yapmak nasıl olur göstermiş olduk. Takım arkadaşlarımı tebrik ettim. Açıkçası yoğun bir gündü benim için. Hem 1 haftalık teknik direktörlük, ilk hafta galibiyet, ikinci hafta Fenerbahçe ile oynuyorsunuz. Karışık duygular, sonra 9 kişi kalıyorsunuz. Takıma kendinizi anlatabilmişsiniz. Bütün düşündüklerimizi takım arkadaşlarımız yaptı. Ama istemediğimiz bir pozisyonda kırmızı kart yememiz. Caner’in atılmasını anlayamadım. Caner bana bir şey demediğini söyledi. Sadece ne yapmaya çalıştığını sormuş. Bende devre arasında sordum, hakem cevap vermedi. Hakemler hakkında bir şey söylemeyeceğim. 8-7 kişide bıraksalar hiç önemli değil. Türkiye’ye bence defansif anlamda güzel bir şey izlettik. İçinde olduğum takıma anlatabildiğim için hazırlıksız yakalandığımız bir durumdan 9 kişi nasıl defans yapılır gösterdik. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum“ şeklinde konuştu.

6 gündür 10 saat uyuduğunu ifade eden Demirel, “Çok yoğun bir sürecin içine girdim. Uyumamam şu yüzden. Bu yorgunluk kafama takılan bir şeyden değil, çok istediğimden dolayı uyuyamadım. Bu işi doğru yapacağım. Ne gördüysem bunların iyisini yapıp, kötüsünü yapmayacağım diye söz verdim. Yatarken kalkarken aklıma bir şey geliyor. Hatalarım yanlışlarım olacak ama kendimi iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum oyunculara. Onları sıkmamaya çalışıyorum. Görüntü olarak ne Göztepe ne Fenerbahçe ile alakalı bir şey göstermedim. O yüzden gerçekten teknik direktörlük bakışına değişiklik getireceğim, kendime görev edindim bunu. Futbolcuyla bir ilişkisi olan, onu dinleyen anlayan, ona göre hareket etmeye çalışan bir teknik adam olmaya çalışıyorum. Başarırım başaramam onu göreceğiz. Burada yaşadığım tecrübe ilk maçındaki galibiyet önemli. Takımdaki olanlar gerçekten çok iyi. Bu takımla beraber ilk öncelikli hedef Avrupa Ligi’ne katılabilmek, ondan sonraki hedeflerimiz de bu takım daha üst sıralarda olması gerekiyor. Sözümde durmak için elimden geleni yapacağım. Futbolcuya 3-5-2 gibi takılıp sadece rakibe analiz yaparak başka bir şey yapacağız. Her maçın senaryosu bizde farklı“ diye konuştu.

“İnançtan çıkan bir organizasyon oldu“
Ekibiyle birlikte çalıştığını söyleyen Volkan Demirel, “Belirli şeylerde gösteriyoruz, bizim ne yapacağımızı gösteriyoruz. İzlediklerimizi konuşarak ifade etmeye çalışıyoruz. O yüzden ben biraz daha karşılıklı diyalog ve ilişkiyle alakalıyım. Savunmayı 9 kişiyle yaparken bunu konuşmadık, biz bunun taktiği analizi yapmadık. İlk yarı girdik içeri, değişikliği yaptık. 4+1 sağ sol yapıp değişiklikleri yapıp atağa çıkacağız dedik. Tamamen inançtan çıkan bir organizasyon oldu. Diyaloglar, ilişkiler, istemek, inanç çok önemli. Ben bunu anlatabildiğimi düşünüyorum. Oyunun yüzde 70’i biraz isteme ve karşılıklı ilişki“ ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’ye karşı olmanın zor bir his olduğunu söyleyen Demirel, “Beni Volkan Demirel yapan yer Fenerbahçe’dir. Bazı hedeflerimin olduğunu söyledim, kendi kanatlarımla uçmak istediğimi söyledim. Bu hedeflerime inşallah ulaşacağım. Doğru yer doğru zamandayım. Çok mutluyum. Çok güzel bir başkan çok güzel bir kulüple beraberim. Güzel başlangıç yaptık. Bugün de kazanmak isterdik, kazanamadık. Futbolun içinden gelen, son dönemde yakın zamanda futbolu bırakmış şans verilen oyuncular bence başarıya ulaşacak. Yakın zamandaki ortamı içinden geldiği kadar bildiklerimi aktaracağım. İyi şeyleri yapmaya çalışacağım elimden geldiği kadar“ diyerek sözlerini noktaladı.

Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, Karagümrük maçının ardından, “Kazanmak için uğraşan doğru oyunu oynamaya çalışan bir takım vardı. Sadece üretkenlikte zaaflar vardı, rakibi yorduk onun akabinde penaltı ve kırmızı kart geldi. İşler istediğimiz şekli aldı. İkinci yarıda olan apayrı bir şey. Bu da tabii rakibin ceza sahasını agresif savunması da oldu. Kilidi açamadık“ diye konuştu.

Süper Lig’in 18. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, genele baktıklarında istedikleri oyunu sergileyemediklerini ifade ederek, “Bu bizi çok üzüyor. Zor bir süreçteyiz. İlk yarıdaki oyun anlayışımız ikinci yarıya yansıyamadı. 11’e 11 rakibi bayağı yorduk, topa sahip oyun anlayışıyla oynamaya çalıştık, agresiftik ama üretkenlikte problem yaşadık. Üzerine penaltı pozisyonu ve kırmızı kart oldu. İkinci yarıdaki beklentimiz daha çok pozisyon bulmaktı. Rakibimizin geri çekilmesiyle agresif savunmayı aşamadık. Son dakikalarda net pozisyonumuz oldu. Yeteri kadar tempo yapamadık ikinci yarı. Oyunun yönünü daha hızlı değiştirmemiz gerekiyordu. Çift santrfora döndük, Serdar’ın pozisyonu faulle kesildi. VAR’a gitmedi pozisyon. Genel anlamda baktığımızda istediğimiz hiçbir şekilde olmadı“ dedi.

Takımın 9 kişi karşısında kazanamamasıyla ilgili soruya cevap veren Göle, “Ligin geneline baktığımız zaman son dönemlerde bu problemi yaşıyorduk. İstediğimiz formasyonu değiştirdik olmadı, tekrar eski sisteme döndük. Bu dönemde biraz oyuncular da yıprandı. Şimdi bir değişim oluyor. Sonuçta yeni bir yapılanma olacak, hocamız gelecek. O gelene kadar mümkün olduğu kadar takımı diri tutmaya çalışacağız, süreci göreceğiz. İlk yarıya baktığımız zaman kötü bir takım yoktu. Kazanmak için uğraşan doğru oyunu oynamaya çalışan bir takım vardı. Sadece üretkenlikte zaaflar vardı, rakibi yorduk onun akabinde penaltı ve kırmızı kart geldi. İşler istediğimiz şekli aldı. İkinci yarıda olan apayrı bir şey. Bu da tabii rakibin ceza sahasını agresif savunması da oldu. Kilidi açamadık“ şeklinde konuştu.

 

Karagümrük Fenerbahçe maçı Karagümrük fenerbahçe Süper Lig