Ezeli rakipler Ferdi Kadıoğlu'nu transfer etmek için yarış halinde

Fenerbahçe Almanya Bundesliga Transfer Bayern Münih
Ezeli rakipler Ferdi Kadıoğlu'nu transfer etmek için yarış halinde
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Almanya Bundesliga'nın dev ekipleri Bayern Münih ve Borussia Dortmund'un Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Ferdi Kadıoğlu ile ciddi şekilde ilgilendiği iddia edildi.

Avrupa'da kış transfer sezonunun başlamasına sadece birkaç hafta kalırken takımlar da kadrolarını güçlendirmek için araştırmalarını sürdürüyor.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund da takımını güçlendirmek için birkaç farklı bölgeye takviye yapmak istiyor.

Borussia Dortmund'un Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu'nun peşinde olduğu fakat bu transferde önemli bir rakibinin de olduğu bildirildi.

Alman basınından Bild'de yer alan habere göre; Borussia Dortmund'un yanı sıra Bayern Münih de Ferdi Kadıoğlu'nu kadrosuna katmak istiyor.

MİLLİ MAÇTA RADARA GİRDİ

24 yaşındaki oyuncunun özellikle A Milli Takımımızın hazırlık maçında Almanya'yı 3-2 yendiği maçta gösterdiği performansla dev kulülerin radarına girdi.

Borussia Dortmund'un yaz transfer döneminde transfer ettiği Ramy Bensebaini'nin henüz tam olarak defansif açıdan beklentileri karşılayamadığı ve bu sebepten Dortmund'un arayış içerisinde olduğu belirtildi.

"DORTMUND'UN PROFİLİNE UYUYOR"

Milli futbolcunun hem sol bek hem de sağ bekte oynayabilen uluslararası bir oyuncu olması nedeniyle Dortmund'un aradığı profile tam olarak uyduğu yorumu yapıldı.

Ferdi Kadıoğlu'nun 2026 yılına kadar Fenerbahçe'de sözleşmesinin olduğu ve Sarı-lacivertli kulübün 30 milyon euro bonservis beklentisinin bulunduğu hatırlatılırken, bu rakamın Dortmund yönetimi için biraz yüksek olduğu ifade edildi.

Borussia Dortmund'un kış transfer döneminde satın alma opsiyonlu kiralama veya zorunlu satın alma opsiyonun da içeren bir anlaşmayı da düşündüğü belirtildi. Fakat Sarı-siyahlı kulübün yüksek maaşı olan ve bu sezon takımda henüz süre almayan Thomas Meunier ile yollarını ayırmak istediği bildirildi.

FERDİ KADIOĞLU'NUN PERFORMANSI

Fenerbahçe'de bu sezon tüm kulvarlarda 19 resmi karşılaşmada sahaya çıkan Ferdi Kadıoğlu, 1 gol - 3 asistlik performans sergiledi.

Sarı-lacivertlilere 2018 yılında Hollanda Eredivisie ekibi NEC Nijmegen'den 1.4 milyon euro karşılığında transfer olan milli oyuncunun Transfermarkt verilerine göre 17 milyon euro piyasa değeri bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV