Valencia, Alex’in rekoruna ortak oldu

Fenerbahçe Trabzonspor
Valencia, Alex’in rekoruna ortak oldu

Kariyerinin en verimli sezonunu geçiren Fenerbahçe'nin Ekvadorlu golcüsü Enner Valencia, Trabzonspor'a attığı golle Süper Lig'de bu sezonki 28. golüne ulaşarak sarı-lacivertlilerin efsane 10 numarası Alex de Souza'nın rekoruna da ortak oldu.

Süper Lig’in 34. haftasında Trabzonspor ile sahasında karşılaşan Fenerbahçe, 3-1’lik skorla kazandı.

Mücadeleye 11’de başlayan Enner Valencia, takımının üçüncü golünü kaydetti. Son haftalardaki suskunluğunu bozan Valencia, 71. dakikada takımının üçüncü golünü kaydetti. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşarak yaptığı vuruşta uzak köşeden topu filelere gönderdi.

Süper Lig’de gol krallığı listesinde zirvede yer alan 33 yaşındaki forvet, Trabzonspor ağlarına attığı golle, gol sayısını 28’e yükseltti. Mücadeleye 11’de başlayan Enner Valencia, 72. dakikada yerini Joshua King’e bıraktı.

Sarı-lacivertlilerin efsane futbolcusu Alex de Souza’nın 2010-2011 sezonunda kaydettiği 28 golü egale eden Ekvadorlu yıldız, Fenerbahçe forması altında bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu rekoruna ortak oldu.

Bu sezon tüm kulvarlarda 44 resmi maçta görev yapan Valencia, 32 gol atıp 6 asit üreterek takımının en önemli gol silahlarından biri oldu.

Kaynak: İHA

fenerbahçe Trabzonspor Süper Lig Fenerbahçe Trabzonspor maçı Enner Valencia Alex de Souza Enner Valencia istatistik Enner Valencia gol sayısı