En son Bellingham kazanmıştı... Golden Boy 2024'ün 3 favori ismi açıklandı

Arda Güler Real Madrid FC Barcelona
En son Bellingham kazanmıştı... Golden Boy 2024'ün 3 favori ismi açıklandı
FOTOĞRAF: Real Madrid Resmi İnternet Sitesi

Futbol dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve Avrupa'nın en iyi liglerinde forma giyen 21 yaşın altındaki oyunculara verilen Golden Boy ödülüne aday gösterilmesi beklenen isimler arasında milli futbolcu Arda Güler de yer aldı.

İtalyan Tuttosport gazetesi tarafından verilen Golden Boy ödüllerini geçen sene Real Madrid'in yıldızı Jude Bellingham kazandı.

2024'te ise bu ödülü kimin kazanacağı şimdiden merak konusu oldu. 90 Minutes sitesi yeni yılda bu ödülü almaya en yakın 3 adayı açıkladı.

Ödüle yalnızca Avrupa'nın en iyi liglerinde oynayan 21 yaşın altındaki oyuncular aday gösterilebiliyor.

Site bir inceleme yaparak ödüle en yakın 3 adayı belirledi. Bu tespitte performansın yanı sıra öngörülere de önem verildi.

Bellingham'ın tıpkı Kylian Mbappe gibi yüzde 97'lik tarihi oyla kazandığı ödülü 2024'e kazanması muhtemel 3 aday şöyle:

1. Endrick (Temmuz 2024'ten itibaren Real Madrid'in oyuncusu)

Henüz 17 yaşında olan Endrick, Brezilya'da harikalar yarattı. 18 yaşına gireceği 21 Temmuz 2024 günü Real Madrid'in oyuncusu olacak ve Golden Boy'a aday gösterilme imkanına kavuşacak.

2. Arda Güler (Real Madrid)

"Arda Güler? O bir fenomen, onu antrenmanlarda görüyoruz ve hayrete düşüyoruz." Bu sözler bu ödülü son kazanan Jude Bellingham'a ait. Genç Türk yıldız henüz Real Madrid formasını giyemese de potansiyeliyle 2024'e damgasını vuracak gibi görünüyor.

3. Vitor Roque (FC Barcelona)

An itibariyle Barcelona'nın oyuncusu olan Brezilyalı futbolcu 18 yaşında ve büyük beklenti yaratmış durumda.