Edin Dzeko: Fenerbahçe şampiyonluğu hak ediyor

Fenerbahçe Transfer Edin Dzeko

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü golcüsü Edin Dzeko, antrenman öncesinde açıklamalarda bulundu. Boşnak futbolcu, şampiyonluğun iyi futbolcularla kazanılacağını belirterek, şampiyonluk hasretini sonlandırmak istediklerini söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yıldızı Edin Dzeko, antrenman öncesinde açıklamalarda bulundu.

Boşnak golcü Sarı-lacivertliler gibi büyük bir camianın uzun süre şampiyon olmamasının hoş olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Kulüp televizyonunda da bunu söyledim, bizler kardeşiz. Fenerbahçe ile ilk görüşmem 2 sene önceydi. Çok fazla konuştuk karşılıklı olarak, güzel sohbetler gerçekleştirdik ama maalesef o dönemde transferim gerçekleşmedi. Inter'le hemen hemen transferim gerçekleşmişti ve bu nedenle buraya transferim olmadı.

Ancak şu anda buradayım. Fenerbahçe taraftarları hem bana hem eşime, sosyal medyadan güzel mesajlar gönderdi. Görüşmelerimizde Fenerbahçe'nin ligi ne kadar kazanmak istediğini konuştuk. Fenerbahçe gibi büyük bir camianın ligde uzun süre şampiyon olamamış olması güzel değil. Fenerbahçe her zaman şampiyonluk için oynar. Ben de bunun için buradayım. Benim için burada olmak büyük bir rekabet. Fenerbahçe çok büyük bir camia, bunu hak ediyor.

"HER ŞEYİMİ ORTAYA KOYACAĞIM"

Benim hızlı şekilde istenileni yerine getirmem gerekiyor. Tek forvet de oynadım, çift forvet de oynadım. Önemli olan hızlı şekilde adapte olmak. Hangi pozisyonda oynadığım benim için çok büyük bir sorun değil. Takımın oyun sistemi önemli değil, bazen tek oynarsınız, bazen 3 forvet oynarsınız. Önemli olan benim yaptıklarım.

Bu yeni rekabette olmak çok büyük bir onur ve motivasyon. Ben de takımım için elimden gelen her şeyi ortaya koyacağım. Benim ana hedefim bu.
Takımıma atacağım gollerle yardımcı olmak istiyorum. Yapabileceklerimle yardım sunarak, katkı sağlamak istiyorum. Hocamızla bireysel görüşmeler yapıyoruz. Benim ne yapmamı istiyorsa, neye ihtiyaç duyuyorsa bunu yapmak için hazır olduğumu kendisine söyledim.

"ŞAMPİYONLUK İYİ OYUNCULARLA GELİR"

İyi bir anlaşma sağladık. Mükemmel zamanlamayla transfer gerçekleşti. Benim istediğim şey, Fenerbahçe'nin istediği şeydir. Başkanımız bu yıl kaliteli oyuncuları transfer etti. Bu da çok önemli bir oyun. Şampiyonluk istiyorsanız nitelikli oyuncuların olması lazım.

Başka isimler de takıma katılabilir. Burada önemli olan takım olarak hareket etmek. Çok hızlı şekilde adapte oluyoruz. Buradaki Türk oyuncuların ve personellerin etkisi çok büyük. Fenerbahçe'ye gelmeden önceki ruh halime göre çok daha pozitif olduğumu söyleyebilirim buraya karşı.

"FENERBAHÇE KAPTANI OLMAK HARİKA"

Onların Fenerbahçe'de oynadıklarını biliyorum. Baliç, Real Madrid'e transfer olmuştu. Aynı zamanda milli takımda da yardımcı antrenörlük yapıyordu. Onların gösterdiği performanslar gibi bir performans gösterebilirim. Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün kaptanı olmak harika bir durum. Bazen sert, bazen normal bir kaptanlık yapabilirim saha içinde. Ben her zaman normal karakterde birisiyim.

Ama kaybettiğimiz zamanlarda fazla agresif olabilirim. Biz futbolcuların mental anlamda rahat olduğu dönemler olabilir. Ama her zaman konsantre ve dikkatli olmanız gerekiyor. Ligi kazanmak istiyorsanız, bu durum derbilerden geçmiyor. Her maçın önemini bütün oyuncular bilmeli.

Bazı futbolcular oynamadıkları zaman mutsuz olabilirler. Ama biz bir takımız ve bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Hocamız bizimle yaptığı toplantılarda, önce birbirimize, sonra rakiplerimize saygı duyacağımızı, ama kalitemizi de ortaya koymamız gerektiğini söylüyor. Birlikte kompakt şekilde hareket edersek başarı gelecektir. Umuyorum sezon boyunca böyle devam ederiz ve sezon sonunda mutlu oluruz.

Kaynak: DHA

fenerbahçe Edin Dzeko Fenerbahçe transfer Fenerbahçe Edin Dzeko Süper Lig