Eda Erdem'in idolü olan ünlü voleybolcu hayatını kaybetti

Filenin Sultanları Brezilya
Eda Erdem'in idolü olan ünlü voleybolcu hayatını kaybetti
FOTOĞRAF: Walewska Oliveira Resmi Instagram Hesabı

Filenin Sultanları'nın kaptanı Eda Erdem'in idolü olarak gösterdiği dünyaca ünlü Brezilyalı voleybolcu Walewska Moreira de Oliveira hayatını kaybetti.

Brezilyalı eski milli voleybolcu olan Walewska Moreira de Oliveira 1 Ekim 1979'da Brezilya'da dünyaya geldi. Kariyerine E.C. Londrina'da başlamış ve hızla uluslararası arenada adını duyurmuştur.

1998 yılında ilk kez milli takıma çağrılan başarılı oyuncu 2002 yılında yaşadığı sorunlar nedeniyle milli formaya veda etmiş, 2003 yılında ise geri dönmüştür.

Milli takım ile birlikte 2004, 2006 ve 2008 yıllarında World Grand Prix şampiyonluğu yaşayan Walewska, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya kazanma başarısı gösterirken ayrıca 'en iyi blokör' ödülüne de layık görülmüştü.

Filenin Sultanları'nın kaptanı Eda Erdem de vefat eden oyuncuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabındanyaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bana ilham veren oyuncular arasındaydı. Vefat haberine çok üzüldüm. Sevenlerine ve Brezilya voleybol ailesine başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

Brezilya Voleybol Federasyonu Başkanı Radames Lattari ise 'Walewska özel bir oyuncuydu, spordaki kariyeri sonsuza kadar hatırlanacak ve saygı duyulacak. Bu zor zamanda CBV, bu harika oyuncunun ailesinin ve arkadaşlarının acısını paylaşıyor' açıklamasını yaptı.

Brezilyalı oyuncular, takım arkadaşlarını anmak için sahaya kollarına taktıkları bant ile çıktılar.

Kaynak: Haber Global TV

Eda Erdem Filenin Sultanları