Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas, ABD karşısında rekor kırdı

HABER MERKEZİ
Filenin Sultanları Voleybol Ebrar Karakurt
Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas, ABD karşısında rekor kırdı
FOTOĞRAF: İHA

Voleybol Milletler Ligi'nde Filenin Sultanları, ABD'yi 3-2'lik skorla devirerek 2. haftayı galibiyetle tamamladı. Ay-yıldızlılarda, Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas ABD karşısında rekor kırdı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci haftasındaki son maçında ev sahibi ABD'yi 3-2 mağlup etti.

Teksas eyaletinin Arlington kentinde oynanan zorlu karşılaşmayı kazanan ay-yıldızlılar, organizasyonun Antalya ve ABD etapları sonunda 6 galibiyet aldı ve 2 mağlubiyet yaşadı.

Melissa Vargas 27 sayı ve Ebrar Karakurt da 19 sayılık performanslarıyla galibiyette önemli rol oynadılar.

Ebrar Karakurt, Milletler Ligi'nde toplamda 1160 sayıya ulaşarak adını tarihe yazdırmayı başardı. 24 yaşındaki pasör çaprazı Milletler Ligi tarihinin en skorer ismi oldu.

Ebrar Karakurt, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "En skorer oyuncu apoletinden ötürü çok mutluyum ama bireysel düşünmeyi sevmem. Takımıma katkı verebildiysem ne mutlu bana" değerlendirmesini yaptı.

MELISSA VARGAS'TAN SMAÇ REKORU

Maçın en skorer ismi olan Melissa Vargas da önemli bir rekorun altına imzasını attı. Melissa Vargas'ın ABD mücadelesinin 2. setinde kullandığı servis 121 km/h hıza ulaşarak tarihe geçti.

Son VNL şampiyonu "Filenin Sultanları", 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong'da oynayacağı üçüncü hafta maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak.