Ebrar Karakurt: "Türk kadınının gücünü Amerika'da gösterdik"

Filenin Sultanları
Ebrar Karakurt: "Türk kadınının gücünü Amerika'da gösterdik"

Milletler Ligi'nde şampiyon olarak tarihi bir başarıya imza atan Filenin Sultanları yurda döndü. Milli Takımımızın yıldız oyuncusu Ebrar Karakurt havalimanında yaptığı açıklamada Türk kadınının gücünü gösterdiklerini söyledi.

Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Voleybol Milletler Ligi’nin 2023 yılı şampiyonu Türkiye olmuştu.

ABD’de düzenlenen finallerde altın madalya alan Ay-yıldızlı sporcular İstanbul Havalimanı’nda yoğun sevgi gösterisiyle ve çiçeklerle karşılandı. A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarılı oyuncusu Ebrar Karakurt, yaptığı açıklamada gururlu olduklarını aktararak, “Ülkemize böylesine önemli bir turnuvada ülkemizin spor anlamında en iyi altın madalyalarından birini getirdik.

Türk kadınının gücünü ABD’de gösterdiğimizi düşünüyorum. Takım olarak yaptığımız bütün işlerden çok gururluyum. Takım arkadaşlarımı çok tebrik ediyorum. Bizi burada karşılamaya gelen insanlara çok teşekkür ediyorum. Ekranları başında bizi takip eden ve her zaman arkamızda itici güç olan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARA İLHAM OLABİLMEK MUHTEŞEM”

23 yaşındaki voleybolcu, “Umarım bu hikayemizin sadece bir başlangıcı olur. Beraber aynı kadro daha iyi hikayeler de yazabiliriz. Çok mutluyuz. Bence bunu dünya birincisi oluşumuz ile de kanıtlıyoruz. Voleybol denildiğinde Türkiye artık birinci sırada, gerçekten bizim için bu durum çok önemli. Bize desteklerini göstermeye gelen bir sürü insan var ve onlara ilham olabilmek benim için muhteşem” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA

Filenin Sultanları voleybol Voleybol Milletler Ligi A Milli Takım kadrosu Türkiye Voleybol Federasyonu Milletler Ligi Voleybol Milletler Ligi ebrar karakurt