Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes'tan çarpıcı Arda Güler yazısı: Carlo Ancelotti giderse...

Arda Güler
Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes'tan çarpıcı Arda Güler yazısı: Carlo Ancelotti giderse...

Henüz maç oynamasa da Arda Güler bütün dünyanın dilinde. Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes da milli futbolcumuzu fark ederek çarpıcı bir yazı yayınladı.

Real Madrid'de büyük beklentiler yaratan Arda Güler sakatlıklardan bir türlü paçayı kurtaramayınca Jude Bellingham ismi öne çıktı.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, ender yaptığı işlerden birine imza atarak futbol yazısı yazdı. Derginin konusu ise Arda Güler'di.

Uzun vadeli bir proje olarak transfer edilen Arda Güler için 20 milyon euro ödeyen Real Madrid, kimilerine göre sırf Barcelona'nın elinden almak için bu transferi yaptı.

'ARDA, ARDA' DİYE YANIP TUTUŞAN REAL MADRID TARAFTARI

Ancak daha ilk antrenmanda Arda Güler nasıl bir cevher olduğunu gösterdi. Hal böyle olunca beklentiler arttı, Real Madrid taraftarları 'Arda, Arda' diye yanıp tutuşmaya başladı.

Peş peşe gelen iki sakatlık ise milli futbolcunun maçlara çıkmasına engel oldu.

Haber Global'in derlediği Forbes'ta yer alan yazıda Arda Güler'in kalitesini göstermesini bekleyen Real Madrid taraftarlarının bir süre daha beklemek zorunda kalacağı belirtildi.

Real Madrid'in 24 numarası Arda Güler'in sahaya çıkmasındaki en büyük engel fizikseldi. Sezon öncesi kampında dizinden sakatlandı. Bu yüzden takımla pek çalışamadı. Las Palmas maçı öncesi iyileşti. Ancelotti basın toplantısında 'Arda Güler kadroda olacak' dediği anlarda takımın sağlık ekibi Arda'nın yeniden sakatlandığını tespit ediyordu.

Yine olmamıştı, Arda Güler yine oynamayacaktı. Herkesi hevesi kursağında kaldı.

ANCELOTTİ'NİN ÇARPICI ARDA AÇIKLAMASI

Sevilla maçı öncesi Arda Güler'in antrenmanlara katılması ve bu kez sakatlanmaması 'oynayacak' beklentilerini artırdı. Ancak Carlo Ancelotti maç öncesi basın toplantısında "Arda oldukça iyi durumda ama kondisyonu yetersiz" yorumunu yaptı ve Milli futbolcunun 10 ila 15 gün sonra hazır olacağını belirtti.

İtalyan hoca "O bir hücum oyuncusu. Bir santrfor değil, daha çok oyun kurucu ve Bellingham'a benziyor. Kanatta da oynayabiliyor. Ortalığı karıştırabiliyor. Birçok pozisyonda oynama yetisine sahip" sözlerini kullandı.

BİR GECEDE OLMUYOR

Böyle potansiyeli olan bir oyuncu olmasına rağmen Arda Güler'in vücut yapısı zayıf. Real gibi elit bir kulüpte oynayacaksınız bazı fiziksel standartlara uyum sağlamanız gerekiyor. Spor bilimi ne kadar ilerlemiş olursa olsun böyle bir sonuç da bir gecede elde edilemiyor.

Haberde Arda Güler'in büyük ihtimalle Rayo Vallecano ile Santiago Bernabeu'da oynanacak maça hazır olacağı belirtildi. Arda'nın şu anda kişiselleştirilmiş bir antrenman programından geçtiği de vurgulandı.

ODEGAARD ÖRNEĞİ

Forbes, ne kadar yetenekli olursanız olun Real Madrid'e gelip Valdebebas'ın kapısından geçtikten sonra her futbolcu için kendini kabul ettirmenin zor olduğunu belirterek bugün Arsenal'de harikalar yaratan ancak kendini Real Madrid'de bir türlü kabul ettiremeyen Martin Odegaard örneğini verdi.

ANCELOTTİ GİDERSE ARDA GÜLER'E NE OLACAK?

Dergi Arda Güler için bir de ilginç bir uyarıda bulundu. Carlo Ancelotti'nin sezon sonunda sözleşmesinin biteceğini, Brezilya söylentileri devam ederken İtalyan hocanın takımla devam edip etmeyeceğinin halen belirsiz olduğunu vurgu yaptı.

Forbes "Belki de Arda Güler'in kaderi yeni gelecek teknik direktöre bağlı olacak" diyerek Milli futbolcuyu gelecekte bekleyen bir başka zorluğa dikkat çekti.

Dergi Ancelotti'nin yerine gelecek ismin Xabi Alonso olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtirken "Xabi Alonso gibi bir teknik adam Arda Güler gibi bir yeteneği yetiştirmekten büyük keyif alırdı" yorumunda bulundu.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes'tan çarpıcı Arda Güler yazısı: Carlo Ancelotti giderse... - Resim : 4

Kaynak: Haber Global TV

Arda Güler Real Madrid Carlo Ancelotti Forbes La Liga futbol İspanya