Arda Güler için 'Rodrygo Planı' resmen başladı

Carlo Ancelotti Arda Güler Real Madrid
Arda Güler için 'Rodrygo Planı' resmen başladı
FOTOĞRAF: AA

Real Madrid, 2 kez sakatlık geçiren ve sahalara çıkacağı tarih geciken milli futbolcumuz Arda Güler için Brezilyalı yıldızı Rodrygo'nun gelişimi için uygulamış olduğu planı devreye sokma kararı aldı.

Önce menisküs sonra da kas sakatlığı yaşayan 18 yaşındaki Arda Güler'in Real Madrid formasıyla maça çıkma arzusu biraz daha gecikecek.

Bunun nedeni ise tamamen iyileşen futbolcunun tekrar sakatlanmasını önlemek.

Arda'nın zayıf yönlerini düzeltmeyi amaçlayan yeni bir antrenman planı devreye sokuldu. Amaç, orta saha oyuncusunun hedefine ulaşmasını sağlamak.

Aslında bu plan yeni değil. Daha önce Brezilyalı Rodrygo için bu talimatlar uygulanmıştı.

Rodrygo da tıpkı Arda Güler gibi Real Madrid'e geldiğinde zayıftı ve henüz vücut gelişimini tamamlamamıştı.

Uygulanan bu planla bir futbolcunun sahip olması gereken kas kütlesine ulaştı ve takımın vazgeçilmez oyuncusu oldu.

İki kez sakatlanan ve kiralanacağı öne sürülen Arda Güler her ne kadar Real Madrid formasını bir an evvel giymek için büyük bir arzuyla dolu olsa da fiziksel olarak gelişmesi gerektiğini fark etti.

'CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR'

Bu nedenle Rodrygo için uygulanan plana uyum sağladı. Zayıf yönlerini azaltarak Real Madrid'in kalıcı bir oyuncusu olmak için canla başla çalışıyor.

Arda'nın çalışması fitness ağırlıklı olacak, bu yüzden onu her zaman Real Madrid'de takımla birlikte çalışırken göremeyebiliriz.

Ancak İtalyan Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin de basın toplantısında açıkladığı gibi Milli futbolcumuz 10 ila 15 gün içinde oynamaya hazır hale gelecek. Arda Güler'i 1 Kasım'dan sonra oynatıp oynatmama kararı ise Carlo Ancelotti'nin olacak.

ARDA'NIN KAÇIRACAĞI MAÇLAR

Arda; Sevilla, Braga ve Barcelona maçlarında oynamayacak. 5 Kasım'da Santiago Bernabeu'da yapılacak Rayo Vallecano maçında ise kadroda olması bekleniyor. Bu maçta da olmazsa 8 Kasım'da Braga'yla oynanacak rövanş maçında forma giyebilir.

Kaynak: Haber Global TV

Arda Güler Arda Güler Real Madrid Arda güler madrid Arda Güler Ancelotti Carlo Ancelotti arda güler haberleri Rodrygo