Dünya Kupası'nda forma giymişti... 24 yaşında hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Venezuela basketbol
Dünya Kupası'nda forma giymişti... 24 yaşında hayatını kaybetti

Venezuela Basketbol Milli takımıyla Dünya Kupası'nda forma giyen 24 yaşındaki basketbolcu Garly Sojo evinde ölü bulundu.

Sabahın erken saatlerin Venezuelalı basketbolcu Garly Sojo'nun evine giden yetkililer kapının açılmaması üzerine eve girdi. Görevliler Sojo'nun cesedini buldu.

Venezuela Basketbol Federasyonu'na yakın kaynaklara göre Sojo, sara nöbeti geçirdikten sonra hayatını kaybetti.

Ancak Sojo'nun resmi ölüm nedeninin ortaya çıkartılması için soruşturma başlatıldı.

Forvet mevkiinde oynayan yetenekli sporcunun daha önce de sara nöbeti geçirdiği biliniyordu.

Federasyondan yapılan açıklamada "Milli Takımımızın oyuncusu ve geleceği olan sıra dışı bir insan olan Garly Sojo'nun vefatından dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Garly, 2021 Olimpiyat elemelerinde, Dünya Kupası elemelerinde, 2023 Dünya Kupası'nda ve gümüş madalya kazandığı Santiago 2023 Pan Amerika Oyunları'nda milli takım formasını gyimişti" denildi.

GARLY SOJO KİMDİR?

23 Eylül 1999'da Venezuela'nın başkenti Caracas'ta dünyaya gelen Garly Sojo, hem saha içinde hem de saha dışındaki mücadeleci ruhuyla öne çıkmıştı. Basketbolseverlerin hayranlıkla izlediği bir oyuncu olan Sojo, BCLA ligi ekiplerinden Gladiadores de Anzoategui takımının önemli isimlerinden biriydi. Boyu 1 metre 96 santim olan Sojo, Venezuela milli takımının formasını da düzenli olarak giyiyordu.

Ağustos 2019'da Kolombiya'nın Tunja kentinde düzenlenen FIBA Güney Amerika 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda forma giyerken 17,6 sayı ve 2,6 top çalma ortalamasıyla dikkat çekmişti.

2019'da Katar'ın Doha kentinde düzenlenen Dünya Plaj Oyunları'nda Venezuela 3x3 basketbol takımının bir parçasıydı. Ayrıca 2020 FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde ve 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda milli takımının formasını giymişti.

Dünya Kupası'nda forma giymişti... 24 yaşında hayatını kaybetti - Resim : 1

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler

Kaynak: Haber Global TV