Doğan Alemdar: "Milli takım için daha iyi günler bizi bekliyor"

Vincenzo Montella A Milli Takım Fransa Ligue 1
Doğan Alemdar: "Milli takım için daha iyi günler bizi bekliyor"
FOTOĞRAF: DHA

Kariyerini Fransa'da sürdüren milli file bekçisi Doğan Alemdar, kadroda olduğu için çok mutlu olduğunu ve EURO 2024'te de milli takımda yer almayı amaçladığını söyledi.

Fransa Ligue 1 ekibi Rennes'den kiralık olarak Troyes'a gönderilen milli kaleci Doğan Alemdar, Almanya ve Galler karşılaşmaları öncesinde açıklamalarda bulundu.

21 yaşındaki file bekçisi, hedefinin yeniden Rennes'e dönmek olduğunu ve milli takımda olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

"DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DÖNECEĞİM"

Troyes'a kiralanan Doğan Alemdar, Rennes'e daha güçlü bir şekilde döneceğini söyleyerek , "Kulüp ve menajer planlaması olarak Rennes'de hala sözleşmem var. Tekrar oraya döneceğim. Futbolda neler olacağını hiçbir zaman bilemeyiz. Bu yüzden burada bir hazırlık dönemi geçirmek istedim ve kulübümüzde bunu öngördü. Bu benim adıma güzel bir şey. İnşallah gelecek sene için daha güçlü bir şekilde döneceğimi düşünüyorum" diye konuştu.

"MONTELLA HOCAMIZ FIRSATI TANIDI"

A Milli Takım'ın EURO 2024'e gitmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden 21 yaşındaki file bekçisi, "EURO 2024'e katıldığımız için çok mutluyum. Ben de hocama teşekkür ediyorum. Beni oraya çağırdı. Montella hocamız orada bulunma ve o hisleri yaşama fırsatı tanıdı.

Daha öncesinde Stefan Kuntz hocamızla milli takımda bulunmuştum. Orada olmak Türkiye'mizin hak ettiği bir şey. Ben de çok mutluyum. Hırvatistan ve Letonya maçları çok önemliydi. 2 maçtan da önemli galibiyet alarak garantiledik. Milli takım adına çok mutluyum. Daha iyi günler bizi bekliyor. İnşallah o günler yakın" diye konuştu.

"BERTUĞ, RENNES'E HAK EDEREK GELDİ"

Milli futbolcu Bertuğ Yıldırım'ın Rennes'e transferi hakkında konuşan Alemdar, "Bertuğ transfer olmadan görüşmemiz oldu. Zaten Bertuğ benim can kardeşim, çok yakın dostum. Sürekli her gün görüştüğüm bir isim. Transferinin öncesinde de zaten izleniyordu. Güzel işler yapmıştı. Rennes'e hak ederek geldi.

İlk maçında da golünü atmıştı. Aramızda da böyle şakalaşma olmuştu. Ben ona 'gol atmana gerek yok, zaten attırırlar ve o pozisyonu sana üretirler' demiştim. Onun adına da çok mutlu oldum. İnşallah o da kendini geliştirir ve daha büyük kulüplerde forma şansı bulur" dedi.

"EURO 2024'TE OLMAYI ÇOK İSTERİM"

Milli Takım'da olup, turnuva atmosferi yaşamak istediğini söyleyen Alemdar, sözlerini şöyle noktaladı:

"Milli takımımız, EURO 2024'te elinden gelenin en iyisini yapar ve en iyi şekilde turnuvayı tamamlar. İnşallah şampiyonluk yaşarız. İnşallah kazasız belasız bir şampiyona olur. Orada olmayı ve o atmosferi görmeyi çok isterim."

Kaynak: DHA