Dev maçta kazanan Fenerbahçe yeniden zirvede

Beşiktaş Fenerbahçe Süper Lig
Dev maçta kazanan Fenerbahçe yeniden zirvede
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan dev maçta Fenerbahçe deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı 3-1 yenerek ligde yeniden liderliğe yükseldi.

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan dev maçta Beşiktaş ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı.

Tüpraş Stadyumu'nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler 10. dakikada Dusan Tadic'in asistinde Edin Dzeko'nun attığı golle 1-0 öne geçti.

Siyah-beyazlıların bu gole cevabı ise 14 dakika sonra geldi. Cenk Tosun ceza sahası içerisinde Samet Akaydın'ın yaptığı müdahale sonucunda yerde kaldı ve hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını işaret etti.

24. dakikada topun başına geçen Alex Oxlade Chamberlain topu ağlarla buluşturdu ve mücadeleye dengeyi getirdi. İngiliz yıldızın bu golü aynı zamanda ilk yarının da sonucunu belirledi.

İkinci yarıda konuk ekip Fenerbahçe mücadelenin 63. dakikasında penaltı kazandı. Sebastian Szymanski Eric Bailly'nin kendisine yaptığı müdahalenin sonucunda yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu inceledi ve penaltı kararını verdi.

Topun başına geçen Dusan Tadic, penaltı vuruşunda Fenerbahçe'yi bir kez daha öne geçirdi: 1-2.

Hakem Atilla Karaoğlan 75. dakikada Tayfur Bingöl'e Sebastian Szymanski'ye yaptığı müdahalenin ardından direkt kırmızı kart gösterdi. Daha sonrasında VAR'da yapılan incelemenin sonucunda kırmızı kart iptal edilerek sarı karta çevrildi.

Eric Bailly'nin ceza sahası içerisinde topa elle müdahelesi sonrasında VAR'da inceleme yapıldı ve bir kez daha penaltı kararı çıktı. Bir kez daha topun başına geçen Dusan Tadic, bu kez Mert Günok'u aşamadı ve penaltıdan yararlanamadı.

Fenerbahçe 90+6'da İsmail Yüksek'in asistinde Sebastian Szymanski ile bir gol daha buldu ve skoru 3-1'e getirdi. Bu gol aynı zamanda karşılaşmanın da skorunu belirledi.

FENERBAHÇE YENİDEN ZİRVEDE

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 40'a yaptı ve Galatasaray'ı geçerek ligde yeniden liderliğe yükseldi. Beşiktaş ise 26 puanda kaldı ve 4. sırada yer aldı.

Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Konyaspor'u konuk edecek, Beşiktaş ise deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olacak.

FENERBAHÇE 7 MAÇ ARADAN SONRA 

Fenerbahçe, Süper Lig'de Beşiktaş ile oynadığı son 7 maçta galibiyet alamamıştı. Rakibine son lig maçında evinde 4-2 mağlup olan sarı-lacivertli takım, 7 maçtan 4 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrılmıştı.

Derbide 3-1'lik skorla kazanan Fenerbahçe, Beşiktaş karşısındaki galibiyet hasretini de bitirmiş oldu.

Kaynak: Haber Global TV