Demba Ba'dan Arjantin'e 'Nazi' suçlaması: Ve siz buna şaşırdınız mı?

Haber Merkezi
Copa America 2024 Fransa Arjantin Irkçılık
Demba Ba'dan Arjantin'e 'Nazi' suçlaması: Ve siz buna şaşırdınız mı?

Copa America şampiyonluğu sonrası Arjantinli futbolcuların ırkçı ve homofobik tezahüratlarda bulunmasının yankıları sürüyor. Demba Ba da tartışmaya katıldı.

Arjantinli futbolcuların hedefinde olan Fransa'dan tepki yağıyor.

Öte yandan Rodrigo de Paul ise o sözleri söyleyen Enzo Fernandez'i savunarak "Niyeti ayrımcılık yapmak değildi, biz şarkıların sözlerini analiz etmiyoruz. Irkçılığa maruz kalan insanların bundan hoşlanmamasını anlayabiliyoruz" edi.

De Paul; Fernandez'in Chelsea'den takım arkadaşları Fofana, Disasi ve Gusto'nun tavırlarına ise tepik gösterdi. Fofana'yı takipten çıktı.

De Paul, "Enzo'nun takım arkadaşları rahatsız olduysa sosyal medyada paylaşım yapmak yerine onu aramalı. Burada bir art niyet var. Enzo'yu zor duruma düşürme arzusu var. Bu yere düşen birini tekmelemek gibi" dedi.

Tartışmalara katılan Fransa doğumlu futbolcu Demba Ba ise "Arjantin, kaçak Nazilerin sığındığı ülke. Peron, 1945'ten itibaren savaş suçlularına ev sahipliği yaptı. Ve bu sizi şaşırtıyor mu?" diye yazdı.

Fransız kaleci Hugo Lloris ülkesinin saygıyı daha fazla hak ettiğini söyleyerek "Fransız halkına, özellikle Fransa'ya karşı gerçek bir saldırıydı" yorumunda bulundu.