Del Piero hücuma kimse gelmeyince ellerini açan Kenan Yıldız'ı değerlendirdi: "Çocuğa çok üzüldüm"

Kenan Yıldız Juventus
Del Piero hücuma kimse gelmeyince ellerini açan Kenan Yıldız'ı değerlendirdi: "Çocuğa çok üzüldüm"
Foto: Alessandro Del Piero resmi Instagram hesabı

İtalya Serie A'da Inter, Juventus'u yenerek şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde ederken siyah-beyazlı kulübün efsane oyuncularından Alessandro Del Piero, Kenan Yıldız'a çok üzüldüğünü söyledi.

İtalya Serie A'da Inter, Juventus'u yenerek şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde ederken asıl konuşulan ise Juventus'un maçtaki çaresizliğiydi.

Juventus efsanesi Alessandro Del Piero, takımının Inter karşısındaki hayal kırıklığı yaratan performansını değerlendirdi.

Juventus şampiyonluk mücadelesi verecekse Inter'i yenmeliydi. Ancak sahada böyle bir oyun yoktu. Daha çok rakibi kontrol etmekle uğraştı, hücumda organize olamadı. Kontra ataklarla gol atmayı denedi ancak bu oyun tarzı ne Vlahovic'e ne de Kenan Yıldız'a alan açamadı.

Juve efsanesi Del Piero, Sky'da yayınlanan Club programında maçı değerlendirdi.

Allegri'nin Kenan Yıldız'ı oynatmayı tercih etmesinin sorulması üzerine "Alllegri fizik olarak hazır oyuncuları tercih etti. Ancak özellikle Kenan Yıldız'a maçta çok üzüldüm, hücumda sıkıntı yaşadı. Bir ara kollarını açarak "Önde sadece ben ve Vlahovic var" der gibiydi.

"Diğer oyuncuların hücuma destek verme konusunda zorluk yaşadığı ortadaydı" diyen Del Piero, Juventus'un en iyi özelliğinin iyi savunma yaptmak olduğunu ancak iş topu hızlı bir şeklide ileriye taşımaya gelince Allegri'nin bunun yerine kompaktlığı seçtiğini kaydetti.

Juvenstus'un kötü oyununun maç planı tercihinin bir sonucu olduğu vurgulayan efsane futbolcu, "Juve bilinçli olarak topu Inter'e bırakmayı ve ardından kontra ataklarla oynamayı tercih etti. Ancak bu Inter savunmasını hiç rahatsız edemedi" diyerek sözlerini tamamladı.