Chelsea Teknik Direktörü Thomas Tuchel'de Abramovich endişesi: "Ben ve oyuncular için durum korkunç"

Chelsea İngiltere İngiltere Premier Lig Rusya Ukrayna Savaşı
Chelsea Teknik Direktörü Thomas Tuchel'de Abramovich endişesi: "Ben ve oyuncular için durum korkunç"

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından İngiltere parlamentosunun Rus oligarklara karşı aldığı önlemler dikkat çekiyor. Rus iş insanı Abramovich'in kontrolündeki Chelsea'de de endişeli bekleyiş sürüyor.

1.9 milyar euro değerindeki Chelsea'nin satılacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının giderek artmasıyla birlikte İngiltere, birçok Rus bankası ve Rus iş insanına yaptırım uyguladı. Bu isimler arasında Chelsea'nin sahibi olan Roman Abramovich yok. Ancak Bloomberg Wealth'e göre çoğunluğu ABD'den b azı yatırımcılar ile bazı özel sermaye şirketleri Londra kulübünü devralmak için teklif sunmaya başladı.

İngiltere Parlamentosu'nun Abramovich'in ülkedeki varlıklarını da dondurabileceği sık sık gündeme getiriliyor.

Guardian, Parlamento'da Abramovich'in de konuşulduğunu belirterek Rus iş insanının Putin'e olan yakınlığı ve bazı yolsuzluk belirtileri nedeniyle böyle bir karar çıkmasının sürpriz olmayacağını yazdı.

Chelsea'nin teknik direktörü Thomas Tuchel'de Blues'daki bu mevcut durumla ilgili olarak "Bunun bizim için sorun olmadığını iddia edemeyiz. Ben, personeli ve oyuncular için durum korkunç" dedi.

Belirsizliğin sürdüğünü belirten Tuchel, "Ama bundan asıl etkilenenler Ukrayna'daki insanlar. Durum onlar için çok çok daha kötü. En iyi dileklerimiz onlarla, önemli olan tek şey bu" yorumunda bulundu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Chelsea ukrayna Rusya Rusya Ukrayna savaşı rusya'nın ukrayna'ya saldırıs Premier Lig İngiltere