Chelsea aksiyon dolu Londra derbisinde Tottenham'ı farklı devirdi

İngiltere Premier Lig Chelsea Manchester City
Chelsea aksiyon dolu Londra derbisinde Tottenham'ı farklı devirdi
FOTOĞRAF: Reuters

İngiltere Premier Lig'in 11. haftasında Chelsea, Londra derbisinde deplasmanda karşı karşıya geldiği ve uzun yıllar unutulmayacak maçta Tottenham'ı 4-1 mağlup etti.

İngiltere Premier Lig'in 11. haftasında oynanan dev maçta Tottenham sahasında Chelsea ile karşı karşıya geldi.

Tottenham Hotspur Stadyumu'nda oynanan Londra derbisi uzun yıllar akıldan çıkmayacak anlara sahne oldu.

Atılan 5 golün VAR'da yapılan incelemeler sonrasında iptal edildiği ve 2 kırmızı kartın çıktığı karşılaşmada Chelsea, Tottenham'ı 4-1 mağlup ederek ligde 2 maç aradan sonra galip geldi ve moral kazandı.

Rakibinin mücadelede 9 kişinin kalmasının ardından rahatlayan ve galibiyete uzanan Chelsea'nin gollerini Nicolas Jackson (3) ve Cole Palmer (p) kaydetti.

LİDERLİĞİ CİTY'YE KAPTIRDI

Liderlik koltuğunu Manchester City'ye kaptıran ve bu sezonki ilk yenilgisini alan Tottenham'ın tek sayısı ise Dejan Kulusevski'den geldi.

Tottenham'da 33'te Christian Romero ve 55'te ise Destiny Udogie kırmızı kart gördü.

5 GOL İPTAL EDİLDİ

Chelsea'nin 21'de Raheem Sterling, 28'de Moises Caicedo ve 37'de Nicolas Jackson ile bulduğu goller ofsayt gerekçesiyle VAR tarafından iptal edilirken, Tottenham cephesinde ise 13'te Heung-min Son ve 78'de Eric Dier'ın attığı goller geçerlilik kazanmadı.

Tottenham bu sonuçla 26 puanda kalarak haftayı 2. sırada tamamladı, ligde zor günler geçiren Chelsea ise puanını 15 yaparak 10. sıraya kadar yükseldi.

Ligin 12. haftasında Tottenham deplasmanda Wolverhampton ile karşılaşacak, Chelsea ise kendi sahasında lig lideri Manchester City ile kozlarını paylaşacak.

Kaynak: Haber Global TV