Cengiz Ünder'in şov yaptığı maçta Fenerbahçe farka koştu

İSTANBUL (AA)
Fenerbahçe Süper Lig İstanbulspor
Cengiz Ünder'in şov yaptığı maçta Fenerbahçe farka koştu
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 19. haftasında lider Fenerbahçe deplasmanda Cengiz Ünder'in 4 gol atarak yıldızlaştığı maçta İstanbulspor'u 5-1'lik skorla mağlup etti.

Süper Lig'in 19. haftasında İstanbulspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya konuk ekip Fenerbahçe oldukça hızlı başladı.

Sarı-lacivertliler 6. dakikada Cengiz Ünder'in attığı klas golle 1-0 öne geçti. İstanbulspor 32. dakikada Muammer Sarıkaya'nın attığı golle karşılaşmada dengeyi sağladı.

Sarı-lacivertlilerin bu gole cevabı ise gecikmedi. Cengiz Ünder 34. dakikada takımını yeniden öne geçiren golü attı.

Bu golden 10 dakika sonra bir kez daha sahneye çıkan Cengiz Ünder kendisinin ve takımının 3. golünü kaydederek maçın daha ilk yarısında hat-trick yapmayı başardı.

Bu golden sadece 1 dakika sonra bu kez Edin Dzeko ile bir gol daha bulan Fenerbahçe ilk yarıyı 4-1'lik skorla önde tamamladı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Fenerbahçe'de 46. dakikada Cengiz Ünder bir kez daha sahneye çıktı ve maçın skorunu tayin eden golü kaydetti.

Sarı-lacivertlilerde 65. dakikada Szymanski'nin yerde kalmasıyla kazanılan penaltıda topun başına geçen Dusan Tadic penaltı atışından yararlanamadı.

Son 6 maçta 5. galibiyetini elde eden Fenerbahçe puanını 47 yaparak liderliğini sürdürdü, son 5 maçta da sahadan mağlup ayrılan İstanbulspor ise 5 puanla ligin son sırasında kaldı.
Fenerbahçe 10 Ocak'ta kendi sahasında Konyaspor ile mücadele edecek.

CENGİZ ÜNDER'DEN TARİHE GEÇEN PERFORMANS

İstanbulspor ağlarına 4 gol bırakarak takımının farklı galibiyet elde etmesinde büyük pay sahibi olan Cengiz Ünder, 7 yıl sonra bir ilki gerçekleştirmeyi de başardı.

Profesyonel kariyerinde ilk hat-trick'ini İstanbulspor karşısında yapan Cengiz Ünder, Fenerbahçe'de Moussa Sow'dan (Kasım 2016 Çaykur Rizespor maçı) bu yana bir Süper Lig maçının ilk yarısında üç gol atan ilk oyuncu olarak adını tarihe yazdırdı.