Çaykur Rizespor, Pendikspor karşısında farka koştu

Rizespor Süper Lig Pendikspor
Çaykur Rizespor, Pendikspor karşısında farka koştu
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'deki 17. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor sahasında Pendikspor'u 5-1'lik skorla mağlup ederek ligdeki yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı.

Süper Lig'in 17. haftasında Çaykur Rizespor ile Pendikspor kozlarını paylaştı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Çaykur Rizespor rakibini 5-1'lik skorla mağlup etti.

Karadeniz temsilcisine galibiyeti getiren golleri Adolfo Gaich (2), Dal Varesanovic (2) ve Benhur Keser kaydetti.

Pendikspor'un tek sayısı ise Halil Akbunar'dan geldi. İstanbul temsilcisinde mücadelenin 62. dakikasında Welinton ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Pendikspor'da Oscar Romero mücadelenin duraklama dakikalarında penaltı atışından yararlanamadı.

Rizespor bu sonuçla puanını 25 yaptı ve ligde 6. sıraya yükseldi, 13 puanda kalan Pendikspor ise 19. basamakta yer aldı.

Ligin 18. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak, Pendikspor ise evinde Ankaragücü'nü ağırlayacak.

"OYUN HAKİMİYETİ HEP BİZDEYDİ ZATEN"

Maçın ardından Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, basın toplantısında konuştu. Palut, “İyi bir periyot yakalamıştık ve puan anlamında bunu sürdürmek istiyorduk. Bu yüzden de iç sahada kazanmak istiyorduk. Pendikspor’un özellikle geçişlerde tehlikeli bir takım olduğunu ve çok dikkat etmemiz gerektiğini de konuşmuştuk.

Fakat 1-1’lik eşitliği çok çabuk yakalamamız, maçı dengede götürmemiz adına son derece kritikti. Daha sonra oyunun hep genel hakimiydik zaten. İlk yarının sonlarında bulduğumuz 2 gol bizi skor manasında ikinci yarıya nefes alarak götürdü. İkinci yarı şöyle konuştuk devam etmeliyiz, mücadele etmeliyiz, rakibi oyuna ortak etmemeliyiz, coşkuyu korumalıyız. Burada da hemen 2 gol daha bulduk. Rakip de hemen üstüne 10 kişi kalınca düşük bir tempoda biten bir karşılaşma oldu. Genel manada bizim için özellikle rakip 10 kişi kalan kadar istediklerimizi yapabildiğimiz bir oyundu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV