Carlo Ancelotti'nin jokeri Arda Güler olacak!

Carlo Ancelotti Arda Güler Real Madrid
Carlo Ancelotti'nin jokeri Arda Güler olacak!

Real Madrid'le ABD turuna gitmek üzere takıma katılacak Arda Güler, yeni sezonda Carlo Ancelotti'nin jokeri olacak.

Real Madrid kulübünün resmi internet sitesine göre takımda şu anda 5 hücum oyuncusu bulunuyor: Mbappe, Vinicius, Rodrygo, Brahim ve Endrick.

Ancak fiili olarak pozisyonları iki katına çıkan ve ilk 11 için iki cephede birden savaşmaya söz veren altıncı bir adam daha var: Arda Güler.

Arda Güler web sitesinde orta saha oyuncuları arasında gösteriliyor. Milli futbolcumuz yeni sezonda Ancelotti'nin joker kartı olacak. Orta sahada iç orta saha, hücumda sağ kanat ve hatta forvet pozisyonunda görev alacak.

Ancelotti geçen sezonun sonunda Arda Güler'in forvet olarak daha fazla fırsata sahip olacağını öngörmüştü.

İtalyan teknik adam, "Bence kaleye ne kadar yakınsa o kadar iyi. Çok etkili, çok gol atıyor, özel bir yeteneği var. Kaleye yaklaştıkça bunu daha iyi gösteriyor. Oynadığı dakikalardan daha fazla golü olan bir çocuktan söz ediyoruz" demişti.

Geçen sezon 440 dakikada 6 gol attı. Yani 73 dakikada 1 gol ortalamasına ulaştı. Bu da her maç en az 1 gol atma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Mbappe ve Endrick'in gelişiyle Carlo Ancelotti, Arda Güler'i orta saha oyuncusu olarak da görevlendirmeye sıcak bakıyor. Kroos'un artık olmadığı, Tchouameni'nin stoperde de görev yapacağı bu alanda Arda'nın süre alması artık sürpriz olmaz.