Carlo Ancelotti, son paslarıyla otobüsü kalenin önünden çeken Arda Güler'i daha çok iç saha maçlarında oynatacak

Arda Güler Carlo Ancelotti Real Madrid İspanya La Liga
Carlo Ancelotti, son paslarıyla otobüsü kalenin önünden çeken Arda Güler'i daha çok iç saha maçlarında oynatacak

Real Madrid'in İtalyan Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in geldiği seviye karşısında şaşkın. Milli futbolcuyu iç saha maçlarında daha çok kullanmayı planlıyor.

Arda Güler 18 yaşında Real Madrid'e geldi. Bu Real'in son yıllarda izlediği stratejinin en güzel örneklerinden biri oldu: Gezegendeki en iyi genç futbolcuları transfer et.

Barça ile yapılan transfer savaşını kazanarak Arda'yı takıma kazandıran Real bu sezon başka genç transferi yapmayı planlamıyor. Tek olası transfer olarak Kylian Mbappe ismi masada ancak onun da maliyeti yüksek.

Arda Güler, Real Madrid'e ilk geldiğinde onu daha önce izlemeyenler Castilla'ya transfer edildiğini sanmıştı. Hatta 1 yıl sonra takımdan gönderirler bile diyenler olmuştu. Bu tamamen onu izlemeyenlerin cehaletinden kaynaklanıyordu. Çünkü Arda'yı transfer edenler nasıl bir elmas olduğunu gayet iyi biliyordu.

Herkesin bunu anlaması için birkaç antrenman yetti. Hem teknik ekibin, hem takım arkadaşlarının hem de Madrid taraftarlarının onayını kazandı.

Real'de bazı oyuncular topun hareket hızına uyum sağlamakta zorlanırken Arda bu dinamiği çabucak yakaladı hatta takım arkadaşlarının önüne çıktı.

Relevo'dan Sergio Santos, Arda Güler'in seviyesinin çok iyi olduğuna dikkat çekerek Ancelotti'nin gözünde ilk günkünden tamamen farklı bir Arda'nın olduğunu yazdı.

Carlo'yu en çok şaşırtan şey ise Arda'nın son pas becerisi oldu. Özellikle Real Madrid'in evindeki maçlarda rakiplerin oyuncuları kilitleme eğiliminde olması nedeniyle Arda Güler kilit açan futbolcu rolünü üstlenebilir. Tek dokunuşla 'otobüs'ü kalenin önünden çekebilen bir yıldız var karşımızda.

Ayrıca hem orta saha hem de sağ ve sağ içte çok başarılı bir oyuncu. Tıpkı Rodrygo ve Valverde genç yaşta geldiklerinde nasıl cılızsa Arda da cılız. Bu yüzden abileri gibi o da ağırlıklı olarak vücudunu geliştirmek için çalışıyor. Bunu da başardığında onu daha fazla sahada izleyeceğiz üstelik daha da çok yönlü olacak.

Bitmedi, Arda'nın soyunma odasındaki uyumu da ideal. Sürekli tecrübeli oyunculardan bir şey öğrenmeye çalışıyor, ondan bir şey istendiğinde büyük bir alçakgönüllülükle yerine getiriyor.

Kaynak: Haber Global TV

Carlo Ancelotti La Liga Real Madrid futbol Arda Güler