Arda Güler transferinde hiç kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı... Meğer Ancelotti...

Real Madrid Arda Güler
Arda Güler transferinde hiç kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı... Meğer Ancelotti...

Arda Güler transferinin perde arkasında neler yaşandığını İspanyol gazeteci Tomas Roncero anlattı. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin Arda'yı bizzat arayarak takımda süre vereceğini ve Eflatun-beyazlıları tercih ederse kendisine nasıl bir rol vereceğini de söylediği belirtildi.

Real Madrid tarihindeki Almanya'dan gelmeyen ilk Türk olan Arda Güler futbolda bir döneme damgasını vurmaya hazırlanıyor.

AS gazetesinden Tomas Roncero, Arda Güler transferiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Real Madrid tarihinde Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Mesut Özil'den sonraki 4. Türk olan Arda Güler için 'İlk tam Türk' ifadesini kullanan Roncero, 18 yaşında bir çocuğun Valdebebas'ta yarattığı devrime dikkat çekti.

Çocuksuz yüzünün izleyenleri aldattığını belirten İspanyol yazar "Arda topu yakaladığında 'Tsubasa' çizgi filminin bir bölümünden çıkmış gibi" ifadesini kullandı.

Roncero yazısının devamında Arda Güler'le ilgili içeriden aldığı bilgileri aktardı.

"Bana 'Halüsinasyon gördüğümüzü sandık, topla bizi hayrete düşüren şeyler yapıyor. Bernabeu ona aşık olacak' dediler"

Bir de bunun üstüne Barcelona'yı reddedip Real Madrid'i seçince Merengues taraftarları için Arda Güler tadından yenmez oldu.

Ancak bu transferde bilmediğiniz bir şey var. Bunu açıklayan isim de AS gazetesinden Tomas Roncero oldu.

Roncero 'Bu transferin sorumlusu Ancelotti derken hikayeyi anlattı...

TRANSFERİ ANCELOTTI BİTİRDİ

"Herkesin bildiği gibi Barça, Deco'yu Güler ve babasıyla anlaşma yapması için bizzat İstanbul'a göndermişti. Deco, Ronaldinho'nun Barça ile altın çağında harika bir oyuncuydu ve sadece varlığının Arda'yı büyüleyeceğini düşündü. İşte burada Ancelotti devreye girdi..."

Roncero Ancelotti'nin Arda Güler transferindeki rolünü anlatmaya devam etti:

"Avrupa'nın en başarılı teknik direktörü olan Ancelotti, Arda'yı bizzat aradı. Arda hayretler içinde kaldı. Carlo, ona "Bizimle gelirsen sana süre vereceğim" dediğinde Arda duyduklarına inanamadı. Madrid'de süre almak mı? Real Madrid 2014 yılında 5. Şampiyonlar Ligi kupası kaldırdığında Arda Güler İstanbul'daki evindeydi ve o gün kalbini Real Madrid'e kaptırdı."

Nitekim Arda Güler de imza attığı gün basın toplantısında Ancelotti'nin kendisini aradığını söylemişti. Şimdi Arda, sanki İspanya'da doğmuş yetişmiş bir oyuncu gibi değer görüyor. İlk günden beri harikalar yarattı ve ABD kadrosuna girmeyi başardı.

Roncero "Sabırlı olmamız gerekecek çünkü bir çocuk olarak vücudu mega starların arasında rekabet edebilecek bir düzeye gelmek zorunda. Bir döneme damgasını vuracak. 'La Pasion Turca' garanti!" diyerek yazısını tanıttı.

Kaynak: Haber Global TV

Arda Güler Arda Güler Transfer Haberleri Arda Güler Transfer Arda Güler Real Madrid Arda güler madrid Arda Güler Ancelotti Carlo Ancelotti