Carlo Ancelotti gazetecilerle yüzleşti, "Şu anda düşünmemiz gereken son şey Mbappe"

Carlo Ancelotti Real Madrid İspanya La Liga futbol Kylian Mbappe
Carlo Ancelotti gazetecilerle yüzleşti, "Şu anda düşünmemiz gereken son şey Mbappe"

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Real Betis maçı öncesi son antrenmanın ardından basının karşısına çıktı eleştirilere yanıt verdi.

Ancelotti, Betis maçı için "Taraftarlar bize yardım edecek. En iyi versiyonumuzu göstermek istiyoruz. Las Palmas'a karşı karmaşık bir maçın ardından takım iyi bir oyun çıkarmak ve eskisi gibi olmak için motive oldu" diye konuştu.

İşte Ancelotti'nin açıklamalarından başlıklar:

"Maçlar için hazırlık süresi yeterli çünkü biz bu programla oynamaya alışkınız. Takımdaki sorunu tespit ettik yarın buna bir reaksiyon vermek istiyoruz."

ENDİŞELENMEK KÖTÜ BİR  DUYGU DEĞİL

"Endişelenmek kötü bir duygu değil çünkü bu, sahip olduğunuz sorunla ilgilendiğiniz anlamına geliyor. Son oyunda kompakt oynayamadığımız için sorun yaşadık. Hepimiz bu konuda hemfikiriz. Oyuncularla konuştum, onlar da aynısını düşünüyor. Sorun belli olunca çözümü de kolay oluyor."

"Sorunun çözümü çok karmaşık değil. Daha iyi savunma yapmalıyız ve dediğim gibi bu kolektif bir kararlık ve tutumdur. Daha bireysel oynamayı bırakıp topu geri almak için birlikte çalışmalıyız. 5 maçta 2 gol yedik ama topu geri almakta zorlandığımızı gördük."

BİZİ ÜZEN İYİ OYNAMAMAMIZ

"Bizi en çok etkileyen şey, en iyi performansımızı sergileyemediğimiz maçlar oldu. Sezon çok uzun, şu ana kadar 5 puan almamız sorun değil. Bizim mutsuz olma sebebimiz zirvenin 4 puan gerisinde olmamız değil, iyi oynamamamız."

"Yavaş yavaş sorunu çözeceğiz, daha rekabetçi olacağı, buna hiç şüphe yok."

"Penaltıyı kimin kullanacağına oyuncuların karar vermesi gerekiyor."

CEBALLOS TAKIMDA KALDI

"Ceballos takımda kaldı. O bizim için önemli bir oyuncu, kaldığı için mutluyuz. İstediği dakikaları alamadı ama kaldığı için mutluyuz. Kendisi profesyonel ve kalması bizim için çok iyi."

"Şu anda düşünmemiz gereken son şey Mbappe. Önceliğimiz savunma. Mbappe iyi oynuyor, tehlike yaratıyor. Ligde gol atamadı ama ilerliyor. Uyum sorunu yok. Odak noktamız savunma ve bu kolektif olmalı. Açıkçası bir forvetin arkasında olan bitenlerle ilgisi az olmalı çünkü onun ana işlevi bu değil."

"Eleştirilmemiz çok normal. Endişelenmiyoruz. Mayıs ayına kadar zaman zaman eleştiriler olacak."

MBAPPE VE VİNİ BENCE İYİ ANLAŞIYOR

"Vini ve Mbappe bence iyi bir ortaklık kuruyorlar. Gol atma sorunu küçük bir detay değil, çünkü bunlar forvet oyuncuları. Ancak takımın sorunu gol atmak değil, her maçta gol atıyoruz. Sadece gelişmemiz gerekiyor. Zamanla Mbappe ve Vini daha iyi anlaşacak. Mbappe diğer orta sahalarla da daha çok paslaşacak. Hücumda sorun yaşamayacağız."

"Mbappe ve Vini Jr. sahada pozisyonlarını değiştirebilirler ama biz solda Vini'yle yıllardır oynuyoruz ve böyle devam edeceğimizi düşünüyorum."

"Penaltı atma konusunda Mbappe ve Vini gerekli kaliteye sahipler. Kimin atacağını ben seçmek istemiyorum. Her ikisine de güvenim sonsuz. Burada bir sorun göremiyorum."