Carlo Ancelotti suçluyu buldu, kendisi

Real Madrid Carlo Ancelotti İspanya La Liga futbol
Carlo Ancelotti suçluyu buldu, kendisi
Reuters

Real Madrid'de hayat budur. İki beraberlik alırsın ve kriz çıkar. Son Şampiyonlar Ligi şampiyonusundur, üstüne bir de Süper Kupa eklersin on beş gün sonra "Ancelotti'nin takımı iyi futbol oynamıyor, sonuç da alamıyor, zaten Barça'nın da 4 puan gerisine düştü" diye konuşmaya başlarlar.

Las Palmas'a karşı oynanan kötü futbol ve puan kayıyla birlikte ilk sinyaller gelmeye başladı.

Maça dışarıdan bakan herkes Vinicius ile Mbappe'nin anlaşamadığı maç içinde sessiz bir tatışma yaşadıklarını. Bu şekilde kendi performanslarını gösteremediklerini görür.

PSG'deki gollerini unutan Mbappe halen yerini bulamamışken Vinicius, Arda'nın hediye ettiği penaltı dışında ortalarda yok.

İki futbolcu da bugünlerin geçeceğini düşünüyor. Ancak tek sorun bu değil ki! Oyuncular kayıtsız, yeterince mücadele etmiyor. Ham bir takım izlenimi veriyor. Denge yok, oyundan kopuklar ve herkes kendisine oynuyor.

KÖTÜLÜKLERİN ANASI OLARAK O GÖRÜLÜYOR

Kötülüklerin anası olarak ise Carlo Ancelotti gösteriliyor. İtalyan teknik adam Bellingham için icat eddiği pozisyonla geçen seneyi çözmüştü ancak bu sezon için anahtarı halen bulabilmiş değil.

Bu kadar yıldızla Ancelotti'nin zorlandığı görülüyor. Önünde pek çok iş var, çok büyük zorlukla karşı karşıya. Böylesine yetenekli ama ego sahibi bir kadroyu, eksik stoperle ve Toni Kroos'suz idare etmek hiç kolay değil. Ancelotti neyle karşı karşıya olduğunu biliyor ve takımının kötü durumundan en çok kendisini sorumlu tutuyor.

AKIŞKAN BİR ORTA SAHA İLE ÇÖZÜM MÜMKÜN

Etrafında dönüp duruyor. Savunma ve hücumun bölünmediği bir on bir oluşturup akışkanlığı bulan bir orta saha ile çözüm bulmayı umuyor.

Son yaptığı açıklamada "Oyunculara netlik kazandırmak için sahaya çıkma stratejisi konusunda daha net olmalıyım" diyerek de tüm günahı üzerine alıyor.

Şimdi rotasyonlar yeniden masaya yatırıldı. İtalyan teknik adamın kadrosunda değişiklik yapmayı pek sevmediğini herkes biliyor. Ancak Brahim ve Arda Güler gibi oyunculara artık daha sıcak bakıyor. Betis'e karşı hep berabere göreceğiz.