Bundesliga'daki dev maçta Bayer Leverkusen, Bayern Münih'i dağıttı

Haberglobal.com.tr
Almanya Bundesliga Bayern Münih
Bundesliga'daki dev maçta Bayer Leverkusen, Bayern Münih'i dağıttı
FOTOĞRAF: Reuters

Almanya Bundesliga'da şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Bayer Leverkusen sahasında en yakın takipçisi Bayern Münih'i 3-0 mağlup etti.

Almanya Bundesliga'nın 21. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren iki ekibin maçında Bayer Leverkusen ile Bayern Münih mücadele etti.

BayArena'da oynanan müsabakada gösterdiği performansla bu sezona damga vuran Bayer Leverkusen, Bayern Münih'i 3-0 mağlup etti.

Xabi Alonso'nun ekibine galibiyeti getiren golleri 18'de Josip Stanisic, 50'de Alejandro Grimaldo ve 90'de Jeremie Frimpong kaydetti.

Ligde bu sezon yenilgi yüzü görmeyen Bayer Leverkusen bu sonuçla puanını 55 yaptı ve en yakın takipçisi Bayern Münih'in 5 puan önünde liderliğini sürdürdü. 3 maçlık galibiyet serisi sona eren Bayern Münih ise 50 puanla 2. sırada kaldı.

Xabi Alonso'nun ekibi Bayer Leverkusen bu sezon ligde çıktığı 21 karşılaşmada 17 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Leverkusen, Avrupa'nın 5 büyük liginde yenilgisi olmayan tek takım durumunda bulunuyor.

Galatasaray'dan devre arası transfer döneminde Bayern Münih'e transfer olan Sacha Boey ise ilk 11'de başladığı karşılaşmada 90 dakika süre aldı.