Arda Gülerli Real Madrid Girona'yı bozguna uğrattı

Haberglobal.com.tr
Arda Güler Real Madrid İspanya La Liga
Arda Gülerli Real Madrid Girona'yı bozguna uğrattı
FOTOĞRAF: AA

La Liga'nın 24. haftasında Real Madrid şampiyonluk yolundaki rakibi Girona'yı kendi sahasında 4-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Milli futbolcu Arda Güler ise karşılaşmanın son bölümüne damga vurdu

İspanya La Liga'nın 24. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta Real Madrid ile Girona kozlarını paylaştı.

Santiago Bernabeu Stadyumu'nda oynanan maçta Real Madrid, şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi Girona'yı 4-0 yenerek büyük bir avantaj elde etti.

Real Madrid'e bu kritik galibiyeti getiren golleri 6'da Vinicius Junior, 35 ve 54'te Jude Bellingham ve 61'de Rodrygo kaydetti.

Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan milli futbolcu Arda Güler 77. dakikada Vinicius Junior'ın yerine oyuna dahil oldu.

Arda Güler, 90. dakikada rakibinin kendisine yaptığı müdahalenin ardından ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve Real Madrid'e penaltı kazandırdı.

Kazanılan penaltıda topun başına geçen Joselu topu direğe nişanladı ve penaltıdan yararlanamadı. Kaçan penaltının ardından tecrübeli forveti Arda Güler teselli etti.

Real Madrid bu sonuçla puanını 61 yaptı ve en yakın takipçisi Girona ile puan farkını 5'e çıkararak şampiyonluk için büyük bir avantaj yakaladı.